GTX 1050 Ti GTA 5 FPS Düşmeleri

Muhbir

Megapat
Daha fazla  
İzlediğim videolardaki video sahipleri G4560 ve 1050Ti ikilisi ile GTA V Very High ayarlarda 50-60 FPS alırken ve hiç drop yemezken, ben G4600 ve 1050Ti ikilisi ile GTA V, High ayarlarda 50 - 55 arası FPS alıyorum ve drop yiyorum. İşlemci kullanımım %97 ile %100 aralarında geziyor. Sebebi nedir sizce?
-GTA V orjinal.
-8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Bendede öyle bir sorun olmuştu aldığımda, işlemcimin tam performansta çalışmadığını fark ettim. Araştırdığımda işlemci sıcaklığından kaynaklı olduğunu fark ettim, bi bak istersen.

-İ5 7400
-GTX 1050 Tİ
-8 GB RAM
ile VSYNC kapatınca 80+ FPS alıyorum. VSYNC açık 60 FPS ortalama ile oynuyorum çok nadir 55-56 olup toparladığı oluyor.

Online oynarken 60 FPS sabit alıyorum ancak tüm ayarları ultra yaparsam sabitlenmekte zorlanıyor. Bazen 50 dolaylarına kadar geriliyor.

Sizin verdiğiniz değerleri online oynarken mi aldınız?

Dediğim gibi oyun arka planca mevcutken görev yöneticisi/performans bölümüne gelip ekran görüntüsü atarsan iyi olur.

-İ5 7400
-GTX 1050 Tİ
-8 GB RAM
ile VSYNC kapatınca 80+ FPS alıyorum. VSYNC açık 60 FPS ortalama ile oynuyorum çok nadir 55-56 olup toparladığı oluyor.

Online oynarken 60 FPS sabit alıyorum ancak tüm ayarları ultra yaparsam sabitlenmekte zorlanıyor. Bazen 50 dolaylarına kadar geriliyor.

Sizin verdiğiniz değerleri online oynarken mi aldınız?
Bu sistemin aynisi bende var ve GTA 5'te islemci kullanimim %100'e kadar cikabiliyor.Sizce bu sorunun kaynagi ne olabilir?

Oyuna girip very high grafikle test ettim. İşlemci kullanımı %58-80 arası değişti genel olarak. Sizin sorunun kaynağı pek çok şey olabilir.
-Windows sürümünüz
-Ekran kartı driver güncellemesi
-GTA 5 sürümünüz
-Gerekli yan programlar
bunları arttırabiliriz.

Sizim işlemciniz %100 kullanımda takılı mı kalıyor?
MSİ X BOOST veya benzer herhangi bir program kullanıyor musunuz?

Oyuna girip very high grafikle test ettim. İşlemci kullanımı %58-80 arası değişti genel olarak. Sizin sorunun kaynağı pek çok şey olabilir.
-Windows sürümünüz
-Ekran kartı driver güncellemesi
-GTA 5 sürümünüz
-Gerekli yan programlar
bunları arttırabiliriz.

Sizim işlemciniz %100 kullanımda takılı mı kalıyor?
MSİ X BOOST veya benzer herhangi bir program kullanıyor musunuz?
İslemcim %100'de takili kalmiyor ama sık sık %100'e cikiyor.Herhangi bir program kullanmiyorum oyun esnasinda.

Ben i3 7100 ile GTX 1050 Tİ kullanıyorum. İşlemci kullanımı şehir içinde zaman zaman yüzde yüz oluyor ama ekran kartı kullanımı %99 dan en fazla %90 a iniyordu. Genelde darboğaz yesem bile %95 civarında gezinir.

Ben
İslemcim %100'de takili kalmiyor ama sık sık %100'e cikiyor.Herhangi bir program kullanmiyorum oyun esnasinda.
Benim disk kullanımı yüzde yüz oluyordu. Minimum 98 olurdu. Meğer hardisk bozukmuş. Laptopu garantiye yolladım geldi diskte sorun kalmadı. Darboğazda olabilir. Donanım parçasında da sıkıntı olabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı