GTX 1050 Ti GTA 5'de Düşük GPU Kullanımı

enes_fin

Hectopat
1565029360506.png

1565029375625.png
1565029395793.png

1565029389652.png

İşlemcimde %70'lik bir kayıp var. Aynı sistemli videolar izlediğimde 60-65 FPS'den aşağı düşmüyor lakin ben 45-50 FPS'yi geçemiyorum. Windows 10 ve oyunum orijinal. Driverlerim güncel.

Sistemim;
  • GTX 1050 Ti
  • Ryzen 3 1300X
  • 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimlerde ekran kartınızın sadece % 36 sını kullandığı gözüküyor.Bu sorunu bende yaşadım fakat sizinkinden bir nebze daha iyiydi % 50-55 arası kullanımda.Birçok sayfada sonuç aradım fakat gta 5 de 1060 1070 li sistemlerde bile aynı sorunun olduğunu gördüm.Bulabildiğim çözüm ise şu şekilde.Sizden ricam MSAA yı 2x açıp GPU kullanımını tekrar kontrol etmeniz.Yeterli gelmez ise 4x yapip tekrar kullanım yüzdesini kontrol edin.Bunu yaptıktan sonra benim sorunum düzeldi % 90 95 arası gpu kullanımıyla akıcı oynamaktayım.

Resimlerde ekran kartınızın sadece % 36 sını kullandığı gözüküyor. Bu sorunu ben de yaşadım fakat sizinkinden bir nebze daha iyiydi % 50-55 arası kullanımda. Birçok sayfada sonuç aradım fakat GTA 5'de 1060 1070 li sistemlerde bile aynı sorunun olduğunu gördüm. Bulabildiğim çözüm ise şu şekilde. Sizden ricam MSAA yı 2X açıp GPU kullanımını tekrar kontrol etmeniz. Yeterli gelmez ise 4X yapip tekrar kullanım yüzdesini kontrol edin. Bunu yaptıktan sonra benim sorunum düzeldi % 90 95 arası GPU kullanımıyla akıcı oynamaktayım.
O zamanda FPS düşüyor, kasıyor.
RAM tek kanal herhalde? Online da FPS biraz düşük olur, grafik ayarlarını yükselt.
Aynı sorun single playerda da geçerli.
Dostum şunu belirteyim Online'de FPS her zaman düşük olur. Kullanım konusuna gelince tüm ayarlar normal'de yükselt hepsini med-high arasına çek V-Sync aç.
Ne yaparsam yapıyım olmuyor lakin çok açtığımda da FPS kaybı yaşıyorum ve kasıyor.

Resimlerde ekran kartınızın sadece % 36 sını kullandığı gözüküyor.Bu sorunu bende yaşadım fakat sizinkinden bir nebze daha iyiydi % 50-55 arası kullanımda.Birçok sayfada sonuç aradım fakat gta 5 de 1060 1070 li sistemlerde bile aynı sorunun olduğunu gördüm.Bulabildiğim çözüm ise şu şekilde.Sizden ricam MSAA yı 2x açıp GPU kullanımını tekrar kontrol etmeniz.Yeterli gelmez ise 4x yapip tekrar kullanım yüzdesini kontrol edin.Bunu yaptıktan sonra benim sorunum düzeldi % 90 95 arası gpu kullanımıyla akıcı oynamaktayım.
Aynı sorunu şu an ben de yaşıyorum. Dediğiniz gibi yapınca evet gpu kullanımı yükseliyor ancak fps aynı kalıyor çünkü ayarları ne kadar yükseltirsen GPU kullanımı da aynı oranda artıyor, yani FPS sabit kalıyor. Başka bir çözüm yöntemi biliyor musunuz?

Aynı sorunu şu an ben de yaşıyorum. Dediğiniz gibi yapınca evet GPU kullanımı yükseliyor ancak FPS aynı kalıyor çünkü ayarları ne kadar yükseltirsen GPU kullanımı da aynı oranda artıyor, yani FPS sabit kalıyor. Başka bir çözüm yöntemi biliyor musunuz?
Şu ana kadar bu konuyla ilgili bütün yerli yabancı sitelere baktım. Sorun RAM'in tek kanal olması.

Şu ana kadar bu konuyla ilgili bütün yerli yabancı sitelere baktım. Sorun RAM'in tek kanal olması.
Ancak bir tek GTA 5'te oluyor. PUBG'de de bir nebze oluyor ama %90 'ın üstünde oluyor ve FPS 70-110 arası oluyor, bu yüzden çokta sorun değil. Ancak GTA'te bayağı sorunlu. RAM satın almak dışında bir çözüm yok mu? MHz arttırmak falan :( ?

Ayarlarını yükseltirsen ekran kartı kullanımı artacaktır, buna bağlı olarak sıcaklık da artar, o yüzden vsync açık olursa daha güzel olur :) Tekno Seyir GTA V optimizasyonu için video hazırlamıştı zamanında en iyisi bunu izle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı