GTX 1050 Ti için 144 Hz monitör tavsiyesi

TheVisus

Hectopat
Derdimi anlatmaya başlıyorum. Konu başlığında yazan ekran kartına uyumlu monitör arıyorum. Tercihim 144 Hz olması ama biraz araştırdığım kadarıyla ekran kartım 144 Hz monitör için yetersiz kalıyormuş. Bunun doğruluk payı var mı? Genellikle FIFA 19, CS GO ve GTA 5 oynuyorum. Şu an kullandığım monitör AOC 2357M 60 Hz monitor. FIFA config ayarlarından 60 Hz sabitlediğimde sıkıntı yaşamıyorum. 144 Hz monitor alsam FPS sınırını kaldırsam işlemciden dolayı darboğaz olur mu? Ya da ekran kartı yetersiz mı kalır? Kısacası sıkıntı yaşar mıyım dostlar? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler 😊

Dip not (PC özelliklerim)
Anakart: Gigabyte GA-A320M-DS2 AMD A320M Soket AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(OC)MHz Anakart

İşlemci: AMD Ryzen 3 1300X Quad-Core Processor 4CPUs 3.5GHz

RAM: 8 GB
Ekran kartını biliyorsunuz 😊

İşlemci de GPU da 144Hz için uygun değil bence. O değerleri alabileceğiniz oyunlar var ama onlar güncel oyunlar değil. Monitörden önce diğer donanımlara yatırım yapın derim. Güzel bir işlemci ve ekran kartı gerekiyor size.

Şimdi öncelikle ekran kartın çoğu oyunda 144 hz için yetersiz evet doğrudur ancak; monitörde 144hz artık minimum seviye olmaya başladı. 144 hz almalısın, ekran kartını zamanla yükseltirsin. Şu anda kendi kullandığım monitörüm AOC C24G1, ben gayet memnunum. Ancak şöyle bir durumu var, ben 1 ay önce 1190 tlye aldım. Şu an 1400den başlıyor aldı başını gidiyor. Benim aldığımda fiyatına göre en iyisi buydu. Şimdi bu fiyatıyla hala fiyatına göre en iyisi mi bilmiyorum.

İşlemci tavsiyem:
Ekran kartı tavsiyelerim:
Monitör tavsiyelerim:

Son düzenleme:
Bütçeniz nedir?
1500 tl
Şimdi öncelikle ekran kartın çoğu oyunda 144 hz için yetersiz evet doğrudur ancak; monitörde 144hz artık minimum seviye olmaya başladı. 144 hz almalısın, ekran kartını zamanla yükseltirsin. Şu anda kendi kullandığım monitörüm AOC C24G1, ben gayet memnunum. Ancak şöyle bir durumu var, ben 1 ay önce 1190 tlye aldım. Şu an 1400den başlıyor aldı başını gidiyor. Benim aldığımda fiyatına göre en iyisi buydu. Şimdi bu fiyatıyla hala fiyatına göre en iyisi mi bilmiyorum.
Bu monitör çok hoşuma gitmişti

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı