GTX 1050 Ti için 2000 TL Monitör Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
240 Hz monitörleri profesyonel oyuncu olmanız dışında hiçbir şekilde önermiyorum. G-Sync olmasa bile Fast Sync ile yırtılmalardan minimum zararla kurtulabilirsiniz. G-Sync'in daha fazla özelliği de var elbette ancak bunun karşılığını o monitörde berbat renkler ve canlılıkla alıyorsunuz. Kısaca çok daha canlı ve iyi görüntü ile belki daha az yırtılma arasından seçim yapmalısınız. Bence sonuç çok belli.

240 Hz monitörleri profesyonel oyuncu olmanız dışında hiçbir şekilde önermiyorum. G-Sync olmasa bile Fast Sync ile yırtılmalardan minimum zararla kurtulabilirsiniz. G-Sync'in daha fazla özelliği de var elbette ancak bunun karşılığını o monitörde berbat renkler ve canlılıkla alıyorsunuz. Kısaca çok daha canlı ve iyi görüntü ile belki daha az yırtılma arasından seçim yapmalısınız. Bence sonuç çok belli.
Fast Sync nedir? İlk defa sizden duydum. G- Sync'ten farkı ne ?

Fast Sync, Nvidia'nın bir teknolojisi. G-Sync için monitörde bir modül var, bu nedenle pahalı. Fast Sync tamamen yazılımsal. G-Sync olmasa da destekleyen kartla kullanılabiliyor. G-Sync kadar iyi değil ancak temel işlevini, yırtılma engellemeyi, yapabiliyor. Ben G-Sync alacağım diye berbat renkler ve cansız bir görüntü istemem açıkçası.

Fast Sync, Nvidia'nın bir teknolojisi. G-Sync için monitörde bir modül var, bu nedenle pahalı. Fast Sync tamamen yazılımsal. G-Sync olmasa da destekleyen kartla kullanılabiliyor. G-Sync kadar iyi değil ancak temel işlevini, yırtılma engellemeyi, yapabiliyor. Ben G-Sync alacağım diye berbat renkler ve cansız bir görüntü istemem açıkçası.
Fast Sycn ekran kartımı destekliyormuş. Nvdia denetim masasından açıp denedim oyunda. Maalesef takılma ve yırtılmaları engelleyemedim.

Takılma mı? Sizin yırtılmaları doğru anladığınızı sanmıyorum. Videosunu çekip atabilir misiniz?

Takılma mı? Sizin yırtılmaları doğru anladığınızı sanmıyorum. Videosunu çekip atabilir misiniz?

CS:GO için bir video çekmiştim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu HD yapıp 43.saniyeye alın. Hatta biraz geriden başlatın. Takılma olduğunu göreceksiniz. O an değerlere baktıgımda ekran kartı kullanımı falan düşüyor. Genellikle böyle sağa sola dönerken çok hissediliyor. Yırtılma videoda görünmüyor ama oluyor. Bazen düz bulanık bir şerit monitörün aşağısından başlayıp yukarı gidiyor. Yada bu videodaki gibi oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O halde bu sizi çok rahatsız ediyorsa ve bunun yerine cansız ve soluk renkleri tercih etmeyi düşünüyorsanız G-Sync ile gidin. Karar sizin. İlk videodaki yırtılma değil yalnız.

Yırtılma ya da dalgalanma videoda gözükmez, zira bunlar görüntü çizilirken oluşmaz. Monitörün görüntüyü aktarması sırasında gerçekleşir. Kayda yansımaz. Bunu G-Sync ile çözebilirsiniz. Fast Sync buna tam olarak bir çözüm değil ve FreeSync kadar da başarılı değil, aynı mantıkla da çalışmıyorlar.
Bu tip bir monitör alacaksanız ekran kartını da yükseltmenizi öneriyorum.
CS için 144 Hz ve üstü almanız daha iyi olacaktır, tabii ki 1ms üstüne çıkmayın.

Yırtılma ya da dalgalanma videoda gözükmez, zira bunlar görüntü çizilirken oluşmaz. Monitörün görüntüyü aktarması sırasında gerçekleşir. Kayda yansımaz. Bunu G-Sync ile çözebilirsiniz. Fast Sync buna tam olarak bir çözüm değil ve FreeSync kadar da başarılı değil, aynı mantıkla da çalışmıyorlar.
Bu tip bir monitör alacaksanız ekran kartını da yükseltmenizi öneriyorum.
CS için 144 Hz ve üstü almanız daha iyi olacaktır, tabii ki 1ms üstüne çıkmayın.
Aynı mantıkla çalıştıklarını söylemedim. FreeSync ve G-Sync monitörün Hz değerini dinamik olarak gelen FPS değeriyle eşitliyorlar. Fast Sync ise tam olmayan kareleri göstermiyor bu şekilde yırtılmaları engelliyor. Çalışma mantıklarını biliyorum. Amaçları aynı dedim ki bu doğru. Yırtılmanın videoda görünme konusunu ben de düşündüm ve söyleyecektim de ancak Recep Baltaş'ın öyle video attığını görünce emin olamadım. Aydınlattığınız için teşekkür ederim. Ms konusundaki görüşlerinize ise katılmıyorum. 1 ms ne? 1 ms GtG değeri mi? O kadar önemli değil. 5 ms altı MBR değerine sahip bir monitör yeterli olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı