GTX 1050 Ti için 2000 TL Monitör Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amacımız burada en iyi seçeneği sunmak değil mi Asım bey? Siz gayet güzel açıklamışsınız G-Sync farkını. Sonuç olarak arkadaşa da seçimini yapmak kalmış ki önerilen monitörlerin hiç birinde şimdiki yaşadığı kadar yırtılma olacağını sanmıyorum. Burada benim düşüncem sırf ufak yırtılmalardan dolayı G-Sync monitör alıp diğer özellikleri feragat etmektense başka monitör almak. İsterse G-Sync alır isterse almaz. Ne seçeceğine kendi karar verir.

Yırtılma olmasın diye alacağım monitördense Curved ve canlı renkler sunabilen monitör almayı yeğelerim ki şahsi düşüncem. Arkadaş için de bir seçenek.
Yırtılma sorununu çözecek bir çözüm aranıyor. Bu aranmasaydı farklı durumlar tartışılırdı elbet. Çözüm odaklı olmak durumundayız.
Bu bütçelerde ve düşük tepkime süreli IPS ya da VA panel G-Sync varsa buyurun. Benim panel tiplerine bir sözüm yok.

Ben size bu bütçede IPS ve G-Sync monitör olduğunu vaat etmedim.

İleride arkadaşın ''Keşke sırf yırtılma için diğer özeliiklerden vazgeçmeseydim'' dememesi için öneri yapıyoruz ki zaten burada kimse ''Kesinlikle G-Sync al'' da demedi. ''Eğer yırtılmaların önüne geçmek istiyorsan G-Sync al, eğer yırtılmalardan vazgeçip daha çok özellik barındıran bir monitör almak istiyorsan bunu al'' dedik.
Kararını da kendi verir. Mesajlarımı silip ceza vermek isterseniz buyrun. Karışmıyorum.

Yırtılma sorununu çözecek bir çözüm aranıyor. Bu aranmasaydı farklı durumlar tartışılırdı elbet. Çözüm odaklı olmak durumundayız.
Bu bütçelerde ve düşük tepkime süreli IPS ya da VA panel G-Sync varsa buyurun. Benim panel tiplerine bir sözüm yok.

İleride arkadaşın ''Keşke sırf yırtılma için diğer özeliiklerden vazgeçmeseydim'' dememesi için öneri yapıyoruz ki zaten burada kimse ''Kesinlikle G-Sync al'' da demedi. ''Eğer yırtılmaların önüne geçmek istiyorsan G-Sync al, eğer yırtılmalardan vazgeçip daha çok özellik barındıran bir monitör almak istiyorsan bunu al'' dedik.
Kararını da kendi verir. Mesajlarımı silip ceza vermek isterseniz buyrun. Karışmıyorum.

Yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle ben profesyonel oyuncu değilim. Evde oynayan normal bir oyuncuyum. Amacım alabildiğim en yüksek FPS'i almak ve oyunu akıcı, rahat, takılmalara maruz kalmadan oynayabilmek. G-Sync'te görüntü çok mu kötü ? İnceleme videolarını izledim Technopat'ın yaptığı. Gayet normal duruyordu. Gerçi kötü görüntüsü varsa bile çok çok kötü olduğu sanmıyorum o fiyat aralığındaki bir monitörün.

Bu arada aynı kartı kullanıyoruz. Siz hangi monitörü kullaıyorsunuz ? CS:GO oynuyorsanız takılma falan var mı ? Ya da diğer oyunlarda.

TN panel kullanıyor, G-Sync kaynaklı bir şey değil. Büyük ihtimalle şu an da TN panel kullanıyorsunuz o nedenle bir şey fark etmeyeceksiniz. Ancak benim önerime göre soluk ve cansız. @Asım Demir'e sorarsanız TN panellleri öve öve bitiremeyecektir. Birazdan da karşı çıktığım için banı yiyeceğim, görüşürüz.

G-Sync görüntü kalitesini etkileyen bir teknoloji değil. IPS ve VA panellerde renkler bir tık daha canlı oluyor. Bunun için akıcılık ve G-Sync'den vazgeçmiş oluyorsunuz. Anlatmak istediğim bu.
@Asım Demir'e sorarsanız TN panellleri öve öve bitiremeyecektir.
Bunu destekleyen bir mesajımı gösterin. Bütçe dahilinde varsa böyle bir IPS veya VA monitör buyurun.
Birazdan da karşı çıktığım için banı yiyeceğim, görüşürüz.
Böyle bir şey olmayacak. Paranoyak olmayın. Konuyu dağıtmayın.

Bütçe dahilinde varsa böyle bir IPS veya VA monitör buyurun.
C24FG70, G27C.
G-Sync görüntü kalitesini etkileyen bir teknoloji değil. IPS ve VA panellerde renkler bir tık daha canlı oluyor. Bunun için akıcılık ve G-Sync'den vazgeçmiş oluyorsunuz. Anlatmak istediğim bu.
Bir tık mı? Emin misiniz? Kat kat fark var aralarında. Bu kat kat görüntü farkını yırtılmaları önlemek için veriyorsunuz. Ki o yırtılmaları engelleyebilecek başka teknolojiler var. G-Sync kadar gelişmiş değil belki ama var.
Böyle bir şey olmayacak. Paranoyak olmayın. Konuyu dağıtmayın.
Asım Bey siz paranoyak yaptınız bizi. Daha önce sizlere karşı geldiğim için defalarca ban yedim, marka taraftarlığıya suçlandım. Bunu söylemeseydim ban yiyeceğime de eminim.

G-Sync içeren bir cihazdan bahsediyorum.
Ben de içermeyen bir cihazdan bahsediyorum.
Bunu yaparken FPS'i sabitliyorsunuz.
Bunun kötü tarafı nedir?
Paranoyak olmaya devam ediyorsunuz.
Sıkıntı bende çünkü. Cidden bende. Yaz sezonunda @Silinen üye'la yaşadıklarımdan dolayıdır ki sanırım siz biliyorsunuzdur olayları. Biraz daha geçene kadar bu paranoya devam edecek.

Yahu git bir mağaza, IPS ve TN/VA panel monitörleri gözünle gör, dokun, iyice bak. Almana gerek bile yok. :)

Forumda herkes teorik konuşurken son kullanıcının rahatını atlıyor.

Gidip G Sync alsan belkide ''yahu görüntü daha canlı olsaydı daha iyi olurdu'' diyeceksin.

Belki IPS alsan ''yav renkler iyi de yırtılmalar can sıkıyor'' diyecektin.

Monitör seçiminde, alınacak marka ve modeller tutarlı bir şekilde tutuyorsa, son söz kullanıcının gözüne kalır. Sayılara yada teorilere değil.

--------------

@Nazım Paşa'm; iyisin hoşsun da, @Asım Demir in tek derdi (bana göre) şu: Kullanıcı sosyaldeki bir tavsiyeye göre kaliteli bir ürün alsa bile memnun kalmayabiliyor. Bu durumda direkt yönetimi suçluyor. Ben bunun örneklerini çok gördüm... :)

Boşuna yemeyin birbirinizi, gelin bir yerde çay içelim. :)

@SideWinder ben seçenek sunuyorum zaten. Asım Bey G-Sync alın diyor. Sonra sizin önerinizle bizi suçluyorlar diye yine biz suçlu oluyoruz. Ayrıca öneri yapamayacaksak direkt burayı kapasınlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı