GTX 1050 Ti İçin İşlemci ve Anakart Önerisi

@iGY 6
Ryzen 3 2200G ile aralarında 250 TL fiyat farkı var ve çok çok çok az performans farkı var yok denemeyecek kadar bazı oyunlarda var ama değmez.
Ryzen 3 2200G tercih etmek yerine Ryzen 5 2400G tercih edilebilir ona bakacak olursak. Ayrıca 2500 TL gibi bir bütçe sadece anakart ve işlemci ikilisi için ise Ryzen 5 2600X bile tercih edilebilir :)

@iGY 6
Zaten ben i3 8100 fiyatı Ryzen 5 2400G alınabilir diyorum ama Ryzen 3 2200G ve i3 8100'ü değerlendirdim burda.
Daha önce hiç AMD CPU kullanmadığım için performans konusunda yorum yapamayacağım maalesef. Aldığım duyumlarda bazen iyi bazen kötü, bu yüzden hiç yorum yapmamak daha iyi sanırım bu konuda :D

Ram olarak ne kullanacaksınız?
Ram olarak hiçbir fikrim yok öneri yaparsanız güzel olur, donanımlar hakkında pek bir fikrim yok
Ryzen 3 2200G tercih etmek yerine Ryzen 5 2400G tercih edilebilir ona bakacak olursak. Ayrıca 2500 TL gibi bir bütçe sadece anakart ve işlemci ikilisi için ise Ryzen 5 2600X bile tercih edilebilir :)
Amd ryzen 5 2400g yi bilgisayarıcı arkadaşım önerdi, 1050 ti ve 2400 g iyi olur mu acaba?
İşlemciyi bir ihtimal yurtdışından alma şansım var, kuzenim amerika da yaşıyor ona sordum, uygun fiyatlı bir amd ryzen 5 2400g bulsam iyi olur mu?

2100e i3 8100 8gb 240gb ssd 600w psu kasalı sistem görmüştüm netde. Mantıklı olabilir.

Ram olarak hiçbir fikrim yok öneri yaparsanız güzel olur, donanımlar hakkında pek bir fikrim yok

Amd ryzen 5 2400g yi bilgisayarıcı arkadaşım önerdi, 1050 ti ve 2400 g iyi olur mu acaba?
İşlemciyi bir ihtimal yurtdışından alma şansım var, kuzenim amerika da yaşıyor ona sordum, uygun fiyatlı bir amd ryzen 5 2400g bulsam iyi olur mu?
Daha kaliteli olması adına Ryzen 5 2600X'de alabilirsiniz eğer yurtdışından alacaksanız. Çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum. Ancak güncel kur üzerinden sizin bütçenizi iki türlü de aşıyor olacaktır. Oradan satın alıp buraya getirmeniz ve vergi ödememeniz buradan almanıza nazaran daha kârlı olur.

1050Ti ve Ryzen 5 2600X ile Battlefield 1 gibi bir oyunda ULTRA ayarlarda (anti-aliasing kapalıyken) 55-70 arası FPS görebilirsiniz rahatlıkla. Çoğu tanıdığım insan ULTRA ayar hastası değil, orta veya yüksek düzeyde rahatlıkla oynatabilir günümüz oyunlarında.

İşlemciyi bir ihtimal yurtdışından alma şansım var, kuzenim amerika da yaşıyor ona sordum, uygun fiyatlı bir amd ryzen 5 2400g bulsam iyi olur mu?[/QUOT
Daha kaliteli olması adına Ryzen 5 2600X'de alabilirsiniz eğer yurtdışından alacaksanız. Çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum. Ancak güncel kur üzerinden sizin bütçenizi iki türlü de aşıyor olacaktır. Oradan satın alıp buraya getirmeniz ve vergi ödememeniz buradan almanıza nazaran daha kârlı olur.

1050Ti ve Ryzen 5 2600X ile Battlefield 1 gibi bir oyunda ULTRA ayarlarda (anti-aliasing kapalıyken) 55-70 arası FPS görebilirsiniz rahatlıkla. Çoğu tanıdığım insan ULTRA ayar hastası değil, orta veya yüksek düzeyde rahatlıkla oynatabilir günümüz oyunlarında.
Eğer 8 Gb ram almayı düşünüyorsanız, 4+4 GB oalrak temin edin derim. FPS olarak en az 5 ile 12 FPS fark alıyorsunuz.
Eğer aceleniz yoksa AMD Athlon 200GE gelecek tahmini fiyatı da 55$ olacak. Yani G5400 den en az 19$ daha ucuza gelecek performansı ise oyunlarda çok daha iyi. Oyun performans testlerini izledim tavsiye ederim.

Ryzen 5 1600 ve 1050 Ti var. PUBG'de en düşük ayarlarda (Texture ve Anti-Aliasing orta) 75'in altına düşmüyor. GTA V'de 2x MSAA-TXAA açık diğer ayarlar çok yüksekte 60-80 fps alıyor. CS-GO'da 200-500 FPS arasında gidip geliyor. Tabi 3000 MHz RAM var, azda olsa değerlere etki ediyor. UEFI'ye geçtiğim için tüm diski sıfırlamak zorunda kaldım diğer oyunları denemedim daha. Yani ortalama böyle değerler alırsın. Eğer 2200 TL sadece işlemci ve anakart içinse gayet güzel parçalar alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı