GTX 1050 Ti Model Seçimi

Rionide

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Essex
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci

750Ti'ımı 1050 Ti'a upgrade etmek istiyorum fakat aklımda bazı sorular var.

Asus Phoenix Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB 128Bit GDDR5 Fiyatı

Üstteki linkteki ekran kartı 740₺'ye kadar düşmüş. Fakat tek fanlı olması ve Clock Speed'inin 1392/1290 olması nedeniyle ikilemde kaldım.

Aşağıdaki resimdeki ekran kartlarının MSI'ın sitesindeki karşılaştırmasında ise en ucuz olan kartın base halinde en yüksek performansı verdiğini -gaming olmayan model- gördüm.

Capture.PNG

Popüler siteler arasında yaptığım fiyat araştırmasında da;

• Asus Phoenix modelinin 740₺,
  • MSI 1050 Ti 4GT OC 800₺,
  • MSI 1050 TiGaming 820₺,
  • MSI 1050 Ti Gaming X 900₺,
Olduğunu gördüm.

Gaming modellerinin neden Core Speed açısından normal modele nazaran daha yavaş olmasına ve ekstra Power Connection istemesine rağmen pahalı olmasını açıklayabilecek var mıdır? Farkın tek sebebi soğutma mı? Gaming X'e kadar çıkmak istemiyorum açıkçası çok fazla fark olmayacak ise.

Yerimde olsanız hangi kartı tercih edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Piyasadaki tüm GTX 1050 Ti modelleri arasındaki tek kayda değer fark soğutmaları. Hepsi 1900 Mhz'e çıkabiliyor. Zaten orada yazan değerlerde çalışmazlar GPU Boost 3.0 ile uygun şartlarda sürekli otomatik olarak yüksek frekanslarda çalışırlar. Bu modeli alabilirsiniz. Yükte iken ortalama 65-70 derecede çalışır. Hiçbir 1050 Ti modeli 800 TL'den fazlasını hak etmiyor, o da günümüz şartlarında. Alacaksanız da yılbaşı indirimlerini bekleyin derim.

Gaming modeli al. Gaming ve Gaming X arasında 50 MHz core clock farkı var sadece. Ve onların gerçek clock değerleri o değil. Bende de var, gerçek değeri (Gaming) 1704 MHz core clock, 7108 MHz memory clock. Gaming X de 1750 MHz. Aynı zamanda Gaming modeller çok sessiz ve çok iyi soğutmaları. Şahsen ben 1911/8008 MHz seviyesine OC yaptım ve tam yükte bile 65 dereceyi geçmiyor, fanlar da %50 değerlerinde bile değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı