Hoca fazla puan versin diye kağıdı doldurmaya çalışırken ben. Tek sebebi ucuz olması. Fiyat/performans olarak Nvidia sınıfı içerisinde iyi ama RX 570 bu kartı tokat manyağı yapıyordu. Genel kitlesi AMD sorun çıkarır almışken Nvidia olsun diyen tayfa.1050 Ti neden popüler di ? Çünkü tercih edilmesi için çok sebeb vardı.
- 1000 Serisinin ilk çıkan kartlarından ve fiyat performans olarak en iyisiydi.
- Ayrıca performansına göre bence düşük güç tüketimi vardı.
- Mining gibi şeylerle kullanılmadığı için oyuncuların tercihi genelde o oluyordu
- CS GO Valorant GTA 5 gibi oyunları hala istenen seviyede oynatması hala ucuz kart arayanların aldığı bir kart olması.
- Kart tasarımları çok ağır ve cüsseli olmadığından ve kartın ısınmaması dolayısıyla kart çipi arızalarının az yaşanması
- Ayrıca zamanına göre 4 GB vramin yeterli şuanda tartışmalı olsa da hala 4 gb vram ile bir çok oyunu oynatabilmesi
- Yayın yapanlar için de bakacak olursak nvidia kısmında nvenc kodlayıcıların olması vs vs
- Kişisel yorumum bana göre herşey FPS değildir diyenlerin tercih etmesi.
- Az güç çektiği için yükseltme yapılması istendiği zaman gerek yoksa güç kaynağı değiştirmeye gerek kalınmaması hatta ve hatta PC-I Express soketinden beslenen ek güç girişi olmayan versiyonlarının bile olması
- GTX 1050 Tİ den önceki aynı böyle popüler olan kart ise bence gtx 750 Ti dir.
Son olarak unuttuğum 2. nesil İ5 in bile rahatlıkla besleyebildiği bir ekran kartı olması.
Kimse fazla puan versin diye yazmadım hocam yazdığım şeyler 1050ti serisi için genel olarak öne çıkan şeyler zaten. Saçma bir görü yok yani. Sadece uzunca açıklama yaptım.Hoca fazla puan versin diye kağıdı doldurmaya çalışırken ben. Tek sebebi ucuz olması. Fiyat/performans olarak Nvidia sınıfı içerisinde iyi ama RX 570 bu kartı tokat manyağı yapıyordu. Genel kitlesi AMD sorun çıkarır almışken Nvidia olsun diyen tayfa.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.