GTX 1050 Ti performans düşme sorunu

godmode1

Decapat
Kart beklediğimden daha az FPS veriyor. Mesela Dota 2 giriyorum, 170 FPS ile başlıyor oyun 35. dakikadan sonra 58-50 FPS'leri görüyor. Rust oynuyorum ayarları optimize ediyorum 70 FPS'leri görüyor fakat donmalar ve FPS düşüşleri oluyor. Hangi oyuna girdiysem FPS beklediğimden daha az. 8 GB RAM ve i5 4460 işlemci kullanıyorum, 600 Watt PSU var. Neden böyle oluyor ya da kartın gücü mü bu kadar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın performansı durduk yere düşmez. İşlemci de yeterli, darboğaz yok.
RAM kullanımını ve disk kullanımını izleyin. Sorunu yaşadığınız anda yüksek kullanım değeri olursa belirtin.

Sistem:
Gtx 1050ti
i5 7500
16GB 14CL Dual 2400 Mhz Ram
144Hz VS.
Bu sistemde Battlefield V orta yüksek ayarlarda 70 Fps düşük ayarlarda 90 Fps veriyor. Yaklaşık RAM kullanımı 8000-9000 zaman zaman geçiyor bile. League of Legends gibi bir oyunda bile 7000 kullanıyor. Yani demem o ki RAM yetersiz kalıyor olabilir dostum. GPU ve CPU sıcaklıklarınıda kontrol etmeni öneririm 70° yi aşıyorsa orada bir problem vardır.

Akşam gözlemleyip yardım için geri döneceğim.
Kartın performansı durduk yere düşmez. İşlemci de yeterli, darboğaz yok.
RAM kullanımını ve disk kullanımını izleyin. Sorunu yaşadığınız anda yüksek kullanım değeri olursa belirtin.
Ramler 4gb kullanılıyor. Anlayamadım gitti. 140 fps ile başlayan kart oyunun sonlarına doğru 58 fps görüyor ara sıra. Yani neden bir stabilite yok anlamış değilim. Bir anormallik var ama nereden kaynaklanıyor çözemedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı