GTX 1050 Ti performans düşüşü sorunu

Zibilion

Hectopat
Yer
Ankara/Bilkent
Daha fazla  
Öncelikle sistemimde işlemci olarak AMD Ryzen 5 1400, ekran kartı olarak ise GTX 1050 Ti kullanıyorum bilgisayarı 3 yıl önce aldım ve bu günlerde istediğim performansı alamıyorum. Bilgisayarım 2018-2019 yılları arasında yaklaşık 9 ay kullanılmadı ve bilgisayarı geri kurduktan sonra doğal olarak sürücüleri güncelledim fakat bilgisayarın performansının düştüğünü gördüm önceleri akıcı şekilde oynadığım oyunlarda takılmalar başladı mesela CS:GO gibi. Yakın zaman önce Forza Horizon 4 yükledim, oyuna her girdiğim zaman oyun otomatik olarak aygıt değişikli algılandı hatası verip ayarları düşüğe çekiyor fakat düşük ayarda veya çok düşük ayarlarda takılmalar oluyor ve oyun akışkanlığını çok etkiliyor. Format atıp her şeyi yeniden yüklemek isterim fakat birçok oyun ve fotoğraf var evimde bir harddiskim yok ve karantinada olduğumuz için elimden bir şey gelmiyor. Aşağıya Forza Horizon 4 oyununda yaptığım test sonuçlarını koydum. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Benchmark1.png
    Benchmark1.png
    281,7 KB · Görüntüleme: 51
  • Benchmark.png
    Benchmark.png
    212 KB · Görüntüleme: 36
DDU ile driveri kaldırıp yeniden kurun.

Eğer ayarlar ekranı karşınıza çıkarsa attığım rehberdeki "Eski rehber" butonuna basıp aşağı doğru sürüklerseniz ayarları bulabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı