GTX 1050 Ti power limit yükselttikten sonra sistem donuyor

buraklncc

Decapat
Toplayalı birkaç ay olan sisteminde garip bir sorunla karşı karşıyayım.

Genellikle oyun oynarken -bir kere de oyunu açılırken arka planda video izlerken oldu- bir anda ekran herhangi bir renk ile kaplanıyor bazen beyaz bazen turuncu bazen kırmızı değişiyor bu. Arkadan oyunun sesi gelmeye devam ediyor, bazen oyuna müdahale edebiliyorum bazen edemiyorum, bazen ses 10 15 sn gelmeye devam ediyor sonra bzzztt şeklinde kulak tırmayalan bir ses geliyor uzunca bir süre ben de restart atmak zorunda kalıyorum. Bazen dakikalarca renkli ekran kalıyor ve arkadan oyunun sesleri gelmeye devam ediyor ve ben restart atıyorum. Hatta bir kere yine ekran tek renge büründü ve PC kasasından son hız fan sesi gelmeye başladı sanırım ekran kartı fanıydı, sıkıntı çıkmasın diye hemen restart attım, o yüzden kontrol edemedim hangi fan olduğunu ama ekran kartıydı sanırım.

Şüphelendiğim durum MSI Afterburner programında böyle bir ayar var "Power Limit" adında;

power.jpg

bu ayar kilitli değil, internette biraz araştırdım yerli ve yabancı kaynakları, PSU yeterli ise kullanmaktan çekinmeyin demiş herkes, ben de bu ayarı biraz yükselttim, zaten en fazla %125'e kadar yükseltilebiliyor, bu şekilde birkaç gün kullandım fakat sonra bu sorun oluştu. Bu ayar default olarak %100'deydi, ben şimdi %73'e kadar çektim bir de böyle kullanmayı deneyeceğim. Sıkıntı olup olmadığını görmek adına.

Şöyle ki sorunun ekran kartı kaynaklı olduğundan da emin değilim RAM sorunlu olabilir diyenler de var, bilmiyorum.
Ayrıca sıcaklık vesaire kaynaklı değil kesinlikle sorun 55 derecenin üstüne çıkmıyor ne ekran kartı ne işlemci.

• Asus H110M-K
  • MSI GTX1050 TI Gaming
  • Intel G4560
  • Everest 8 GB 2133 MHz CL15
  • 600W 80+ PSU
Edit: Tam bunları yazarken bilgisayar kitlendi ve mavi ekran verdi, bir süre sonra "DPC Watchdog Violation" hatasını verdi.
Edit2: Memtest86 ile test yaptım testin sonucu temiz çıktı. RAM'lerde bir problem yok gibi duruyor.

Minidump linki : 122518-8375-01.rar

@Murat5038

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı