GTX 1050 Ti sistem açılmıyor

FerreroRoche13

Hectopat
Katılım
26 Mart 2017
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
GSKİLL 16 gb 3000 mhz
İşlemci
Ryzen 7 2700X
Herkese merhabalar,

Yeni sistem topladığım için son zamanlarda çok fazla konu açtım ancak sorunlarımı bilgisayarcıya gitmeden çözmeme yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Özellikle bu pahalı dönemde yardımlarınızla bütçeme aşırı katkınız oldu.

Konuya gelecek olursam bugün kısa çaplı bir kalp krizi geçirdim.

Yeni aldığım CPU tarafında ısı yüksek olduğu için birçok kez CPU ile fanı yerinden çıkardım ve yapmış olduğum son işlemde monitöre görüntü gelmedi.
Daha sonrasında bir bilgisayarcıya götürdüm üçgen şeklindeki köşedeki bir pinin çok minik bir oynama yaptığını gördük, adam minik bir müdahale ile slota oturmasını sağladı. Ancak düzeltip yerine taktıktan sonra yine ekran gelmedi.

Sonrasında sorunu ekran kartında aradık. PSU'dan gelen ekran kartı güç kablosunun kullanılmayan ucunu taktık yine görüntü gelmeyince orada bulunan boşta olan 1030 Ti ekran kartını taktık ve görüntü geldi. Aha dedim ekran kartı gitti yandın olm derken sonrasında 1050 Ti ile başka bir bilgisayarda deneme yapınca orada da ekran açıldı.

Son olarak kendi sistemime farklı bir PSU ile bağlantı sağlayınca sağlıklı bir şekilde çalışmaya başladı.

Fakat sonrasında eve geldiğimde eski pcudaki ilk takmış olduğum değil de denerken takmış olduğum diğer güç kablo ucunu tekrar ekran kartına takarak denedim ve bilgisayarım açıldı ve şu ana kadar herhangi bir sorun çıkarmadı.

Hem aldığım yeni parçalara hem de çıkan sorunlarda bilgisayarcılara beklediğimde fazla masraf yapmak durumunda kaldım. Yine sizin ocağınıza düştüm:) Bu gibi konulara ilgim var ancak çok fazla bilgili değilim parçalarıma zarar geldiğinde yenisini alamayacak durumdayım. O yüzden parçalarıma yönelik herhangi bir risk teşkil etmiyorsa kendimce yeni PSU almayı düşünmüyorum. Fakat bu forum her zaman bana yardımcı oldu yine güzel bir fikir veya öneri geleceğini düşünerek buraya yazdım. İlle de alacaksam maksimum 650 TL'ye çıkabilirim ama PSU'ya para vereceksem sessiz, modüler olmasını beklerim. Siz diyeceksiniz ki zor, ama fakiriz işte minimum paraya alabileceğimizin en üstünü kovalıyoruz :)

Çözüm önerilerinizin dışında kronik sorunu olmayan fiyat baremime ve yukarıda belirttiğim beklentilerime yakın PSU önerilerinizi de görmek isterim.

Biraz uzun oldu ama doğru çözümü bulabilmek adına süreci tümüyle anlattım, şimdiden teşekkürler.

Sistem Bilgilerim;
Ryzen 7 2700X
MSI B450M-A Pro Max
16 GB G.Skill RAM 3000 MHz
MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB
256 GB Samsung EVO SSD
1 TB HDD WD
3x12v kasa fanı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler ancak alırsam da ileriye dönük olması benim için önemli o yüzden minimum 650 w olmalı

Bu ürün wat, fan sessizliği ve modüler olmasıyla ilgilimi çekti. İnternette herhangi bir kronik problemine rastlamadım. Yorumlar ise hiç kötü yorumu yok diyebilirim. Kimileri sadece kablo göndermemiş diye kotü yorum yapmış. Sizin düşünceniz nedir ?
 
Son düzenleme:
Yukarıdaki ürünü aldım. Çalışmıyorken bile cızırtısı sesi geliyordu. Kendilerine iade talebi açtım sorun çıkartmadan iade ettiler.
Sorun çıkartmamaları pozitif yanları, negatif yanı ise üründe sorun olması.
Belki bana denk geldi ancak belirtmek istedim.
 

Geri
Yukarı