GTX 1050 Ti sistem CS:GO takılma sorunu

dogi4234

Decapat
Sistem özelliklerim:
İşlemci: i5 2500 3.30 GHz 3.70GHz
Anakart: Gigabyte H61M DS2
RAM: 4 GB DDR3 1333MHz RAM
Ekran kartı: GTX 1050 Ti
Hard disk: Maxtor stm3160215AS ATA DEVİCE 148 GB
İşletim sistemi: Windows 8.1 64 bit

Oyun açılınca takılıyor biraz düzeliyor gibi oluyor ama devam ediyor takılma. Youtube'dan yapılan CS:GO testlerindeki FPS değerlerine ulaşamıyorum. Thebottlenecker.com bu siteden bakınca darboğaz yok gözüküyor. 1440x900 de oynuyorum. Oyunum korsan değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'yi test etmeni öneririm. Eğer sorun yoksa diğer bileşenleride kontrol etmelisin. Sorun hala devam ederse imkanın varsa SSD takıp oyunu öyle test edebilirsin. Oyunda takılmalar bende de oluyordu SSD alıp sorunu düzelttim.

Sabit disk 2. el bilgisayarcı taktı bilmiyorum. RAM'de MHz önemli değil diye biliyorum. Bence HDD yüzünden takılma ve fps düşüşü oluyor. CPU sıcaklığı 53'ü geçmiyor.
ETS2' de ve Lol'de oluyor.

Recep Baltaş FPS'de aman aman fark yaratmaz demişti. O yüzden dedim. Bence de sabit diskte. Disk kullanımı %100'e fırlıyor birden bazen.
Ben 4 GB RAM mi aliyim? Yoksa yeni bir HDD mi ? CS:GO için 4 GB RAM full grafik ayarlarında yeterlidir değil mi ?
Termal macun yok dencek kadar az işlemci fan arasinda. İşlemci 79 dereceyi görüyor. Sorun bu mudur ? Fanı ve termal macunumu değiştiriyim? Fanım intelin stok fanlarından.
Neden kimse cevap vermiyor ?

Son düzenleme:
Öncelikli olarak pc yi temizle sonrasında ise win 7 yüklemeni öneririm o sisteme. Nedeni sorarsan win 10'da bazı zamanlar arka işlemlerde HDD'yi yoracak uygulama çalışıyor. Win 7 yükleyip öyle dene hala aynı sorun devam ederse düzgün bir HDD arayışına geçmelisin. İmkanın varsa SSD al tabi çünkü ne kadar performans farkı olmaz denilsede katkısını çok göreceksin. Stok fan işini görür .O ısı dereceleri tam yük altında ise gayet iyi değer.

AİDA64 sistem kararlılık testi yaptım sıcaklıklar 98 dereceye çıkıyor. Termal macun yok denecek kadar az. Kurumuş. Zaten stok fan kullanıyorum. PC yi temizlemiştim önceden fan tertemiz ama ayakları yok kırık işlemcinin üzerine direk bıraktım kasa yatay konumda. Win7'ye geçeceğim. Yeni bir stok fan mı alıyim yoksa normal fan mı? Termal macun sürersem çok etkisi olur mu ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı