GTX 1050 Ti sistem CS:GO'da FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
1612538504523.png

Yaklaşık 100-120 FPS'lerde oynadığım oyun bilgisayarı taşıyıp açınca 30-40 FPS'lere düştüm. Sebebini bir türlü anlayamıyorum. İşlemci ve ekran kartı kullanımını da göremiyorum. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Sanırım bir güncellemeden sonra oldu bu. Sistemim: AMD FX 6300 / MSI GTX 1050 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
40-50fps çok düşük ama FX-6300 kullanıyorsun Overclock yoksa zaten ölüm maçtında 80-100 Rekabetçide sabit 100 alırsın. Sanırım ayarların yüksekte ya da çok düşükte eğer düşükse yükselt çünkü işlemci zaten darboğaz yapıyor. Soğutman güzelse Overclock yapmanı öneririm 4.5-4.6ghz falan ancak kötüyse de voltaj arttırmadan 4.2-4.3'e gelebilir.

40-50FPS çok düşük ama FX-6300 kullanıyorsun overclock yoksa zaten ölüm maçtında 80-100 rekabetçide sabit 100 alırsın. Sanırım ayarların yüksekte ya da çok düşükte eğer düşükse yükselt çünkü işlemci zaten darboğaz yapıyor. Soğutman güzelse overclock yapmanı öneririm 4.5-4.6GHz falan ancak kötüyse de voltaj arttırmadan 4.2-4.3'e gelebilir.

Soğutmam iyi anakartım otomatik overclockunu kullanıyorum 4.1 GHz de kullanıyorum. Ayarlar düşükte ve yüksekte aynı sonucu veriyor. Benim sorunum önceden aynı sistemde oynadığım halde sıkıntı olmaması ne oldu da böyle bir sorun yaşamış olabilirim? Termal macunla alakası olabilir mi?(herhangi bir ısınma sorunu yaşamıyorum)

Isınma sorunu yaşamıyorsanız termal macun mantıksız,otomatik 4.1 çok saçma voltaj veriyor sabit 4.0 bile otomatik 4.1den iyi olacaktır ramleriniz de 1333mhz'yse 1.35voltajla 1666'ya çıkarmayı deneyin. Diğer oyunlarda FPS nasıl? DDU ile sürücü kaldırıp geri yüklemeyi de deneyebilirsiniz.

Isınma sorunu yaşamıyorsanız termal macun mantıksız,otomatik 4.1 çok saçma voltaj veriyor sabit 4.0 bile otomatik 4.1den iyi olacaktır ramleriniz de 1333mhz'yse 1.35voltajla 1666'ya çıkarmayı deneyin. Diğer oyunlarda FPS nasıl? DDU ile sürücü kaldırıp geri yüklemeyi de deneyebilirsiniz.
Diğer oyunlarda fps önceki gibi herhangi bir sıkıntı yok.
İşlemcime manuel boost ile 4.5 Ghz ye yükselttim sonuç hala aynı. Bunun sistemden kaynaklı olmadığını düşünmeye başladım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı