GTX 1050 Ti sistem donuyor

Rality

Hectopat
Oyunlarda FPS sorunu yaşıyorum. Örnek vereyim: RDR2 bende 50 FPS iken arkadaşımda 60 FPS ve benim bilgisayarım daha iyi olmasına rağmen nasıl çözerim? Masaüstünde bile donmalar oluyor bıktım artık.

• GTX 1050 Ti.
  • i3-12100F
  • 16 GB RAM.

Oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor fanlar çalışmıyor o yüzden olabilir mi acaba?

Sıcaklıklarda sorun yoksa arka planda çalışan uygulamalar, sürücünün düzgün çalışmaması, kart modeli, çalıştığı frekans vb birden fazla faktör olabilir. Bu tarz şüpheler varsa yapılması gerekenler şunlardır:
1.Hard format. Yani sürücüyü tamamen silerek sıfırlamak ve mümkün olan en yeni sürümü kurmak.
2.Başlangıçta çalışan uygulamaları kapatmak. Discord, steam, epic gibi uygulamalar kullanmazsanız bile default olarak başlangıçta açılır.
3.OneDrive, Spotify gibi Windowsta default kurulu uygulamaları devre dışı bırakmak-kaldırmak.
4.BIOS üzerinden ram frekansını en yüksek seviyeye veya profile ayarlamak.
5.Sıcaklık sorunu yok demişsiniz ancak yine de söylemiş olayım. Oyun oynarken işlemci ve gpu kullanımını ve sıcaklıklarının kontrol etmek, fazla ısınıyorsa soğutucu değişimi, termal macun değişimi, genel temizlik ve bakım işlemlerini yapmak.
6.Eğer sürücüler doluya yakın ise sisteme bir miktar alan açmak, disk birleştirme ve sürücü bakımlarını yapmak.
7.Sorunlu çalışan oyunların dosyalarını doğrulamak yahut tamamen silip baştan yüklemek.
8.DDU kullanarak ekran kartı ve diğer sürücüleri tamamen temizleyip sıfırdan yüklemek.
9.Windows depolama yöneticisini kullanarak gereksiz güncelleme dosyaları vb temizlemek. Aklıma gelenler bunlar size göre olanları deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı