GTX 1050 Ti Sistem için TX PowerMAX 350W PSU Yeterli mi?

Kerykeion

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,

Elimdeki imkanlarla toplamış olduğum bilgisayarın bileşenleri şu şekildedir.

Anakart: MSI H81M-P33 Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1050 Ti 4GT OC
İşlemci: Intel Core i7 4790K Socket 1150 4.0GHz 8MB 22nm
RAM: 2 adet Hi-Level 4GB 1600MHz DDR3
SSD: TOSHIBA OCZ 240GB TR200 Serisi
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM 64MB 3,5"

İşlemci üzerinde M200 diye Çin malı bir soğutucu bulunmaktadır. Elime para geçince almak istediğim kasa ise Dark N10 modeli 5 fanlı modelidir.

Sistemde bulunan ekran kartından dolayı işlemciye OC uygulamak gibi bir düşüncem yoktur. Belki ekran kartına OC uygulayabilirim, emin değilim o konuda. Zaten denediğim oyunlarda %60 CPU kullanımını geçebilmiş değilim. Bunun dışında; sistemin şu an ki hali ile -TX 350W- denemelerim sırasında herhangi bir dalgalanma/takılma/tutarsızlık yaşamadım. Fakat konu ile ilgili tecrübem veya bilgim olmamasına rağmen, oyunlar sırasında PSU biraz ısınıyor diyebilirim. Isı kasanın üstünden hissediliyor.

Başlıkta da belirttiğim gibi elimde ki PSU sistemim için yeterli midir? Şayet yeterli değil ise alternatif PSU önerilerinizi bekliyorum.

Yeni PSU için ayırabileceğim bütçe: ₺350

Saygılar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu PSU işini görür:

- SilverStone 600W 80+ Strider Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı

PSU'nuz bombaya eş değer desem :) Sen işini garantiye al yukarıdaki önerdiğimi al.

Hocam PSU markaları hakkında araştırma yapmıştım fakat SilverStone ile ilgili olumlu/olumsuz yorum bulamamıştım. İleride ses sorunu yapar mı diyeceğim ama teknoloji biraz da şans işi :)

Site overclocksuz 340 W yeterli olacağını söylüyor. Eğer işlemciye falan overclock yapacaksan voltajsız yap.

Henüz OC araştırması yapmadım fakat öneri için teşekkür ederim, aklımda tutacağım. İleride olur da Anakart ve Ekran Kartımı yükseltecek olursam işim düşer mutlaka :)

Cooler Master ve MSI sitelerinden ayrı ayrı baktığımda; Cooler Master 250W, MSI 302W sonucunu çıkarıyor. Fakat bu sayılar benim için ne ifade etmeli. Yanlış bilmiyorsam 350W PSU gerçekte 350W çıkış sağlayamıyor. Üstelik bu sitelerde ki sistem, tüm bileşenler %100 çalışıyormuş gibi "düz" bir hesap yapıyor.

Bana biraz daha teknik veya tecrübeli bir cevap lazım, zira sitelerdeki sonuca bakan sıradan bir vatandaş olarak "tamam ya beni PSU canavar" deyip geçmeliyim :)
Cooler Master sitesinde işlemci kullanımını, bilgisayarın ne kadar açık kaldığını, overclocklu halini falan hepsini ayarlayabiliyorsun. Zaten atıyorum sonuç 250w çıktı, site çıkan watt sonucunun 5/1 ini de ekleyip 300w önerilen diye söylüyor.

Cooler Master sitesinde işlemci kullanımını, bilgisayarın ne kadar açık kaldığını, overclocklu halini falan hepsini ayarlayabiliyorsun. Zaten atıyorum sonuç 250w çıktı, site çıkan watt sonucunun 5/1 ini de ekleyip 300w önerilen diye söylüyor.

Anladım hocam. Kusura bakmayın çok bilgim yok bu konularda.

High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri

456W güç verebilen bir güç kaynağı ve uygun fiyatlı. Sisteminizi çok rahat kaldırır ve gelecekte ekran kartı güncellemenize olanak tanıyacaktır.

High Power ile ilgili güzel yorumlar görmüştüm. Zaten bir çok firmaya bu arkadaşlardan gidiyormuş temel parçalar, ne kadar doğrudur bilmem. Ben de 600W'lık olanına bakıyordum ama birkaç arkadaş 80+ en az Gold olmadıktan sonra bir işe yaramaz gibi yorumlar yaptı kafamı karıştırdılar.

Ürünü araştıracağım, çok teşekkür ederim.
High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri

Biraz araştırma sonucunda linkteki ürünü sipariş ettim. İlginiz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı