GTX 1050 Ti sistem kasmaya ve çok RAM tüketmeye başladı

baTer

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: NVIDIA RTX 4060 8GB
CPU: AMD RYZEN 5500
RAM:16 GB DDR4
Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX
Monitör: ASUS ROG XC249RM
RAM
8GB
Ekran kartı
NVIDIA GTX 1050ti
İşlemci
i5 9th gen
Arkadaşlar merhaba.
Ben yaklaşık 2 yıldır bu bilgisayarı kullanıyorum ve ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım. Son bir haftadır bilgisayarımda bir kasma olduğunu fark ettim eskiden Valorant oynarken Full grafik 200 FPS alırken artık düşük ayarlarda zar zor 60 FPS'i görüyordum kafaya takmadım ve oynamaya devam ettim ancak bugün bilgisayarı açtım ve Fortnite oynamak istedim. Oyuna girdim eskiden yüksek grafiklerde oyunda sabit 80 FPS görürken bugün lobide 20 FPS aldığımı gördüm ve bilgisayarı yeniden başlatıp görev yöneticisine baktım. Ve hiçbir şey açık olmamasına rağmen RAM'in %60'ı kullanılıyordu Malwarebytes ile tarattım ama hiçbir şey bulmadı yani virüs de yoktu. Bu neden kaynaklanıyordur? Yardımcı olursanız sevinirim.

PC de Opera hariç her şey kapalıyken bu halde.

Dosya Ekleri

• resim_2022-07-28_172851735.png
    resim_2022-07-28_172851735.png
    82,4 KB · Görüntüleme: 91
  • resim_2022-07-28_172919391.png
    resim_2022-07-28_172919391.png
    120,4 KB · Görüntüleme: 77
Zaten özelliklerde 7,5 kullanılabilir olarak gözüküyordu ancak ben yine de yaptım evet görev yöneticisinde bu miktar arttı ancak ben bu mesajı yazarken tekrardan eski haline dönmüş ilk açıldığında 4 GB'ta çımıştı ama şu an tekrardan 2,8 e düştü ve bilgisayarı yeniden başlatırken açılma süresinin de arttığını fark ettim önceden Max 15 sn de açılan PC şimdi 1 dk da açıldı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten özelliklerde 7,5 kullanılabilir olarak gözüküyordu ancak ben yine de yaptım evet görev yöneticisinde bu miktar arttı ancak ben bu mesajı yazarken tekrardan eski haline dönmüş ilk açıldığında 4 GB'ta çımıştı ama şu an tekrardan 2,8 e düştü ve bilgisayarı yeniden başlatırken açılma süresinin de arttığını fark ettim önceden Max 15 sn de açılan PC şimdi 1 dk da açıldı.
Virüs bulaşmış olabilirmi MBAM taraması yapmanızı öneririm.

Bir de şu ne biri açıklayabilir mi kapatmaya çalıştığımda hata veriyor.

Virüs bulaşmış olabilir mi MBAM taraması yapmanızı öneririm.

Nereden yüklemem gerektiğini bulamadım ücretsiz sürümü de Full tarama yapmıyor link atar mısınız?

Dosya Ekleri

• resim_2022-07-28_180707611.png
    resim_2022-07-28_180707611.png
    5,8 KB · Görüntüleme: 58

Nereden yüklemem gerektiğini bulamadım ücretsiz sürümü de Full tarama yapmıyor link atar mısınız?
Windows'un virüs programı bu.

Crack indirmeye gerek yok tarama yapmaya çalışırken virüs bulaştırmayalım. Full sürümdeki yeter.

Virüs bulaşmış olabilir mi MBAM taraması yapmanızı öneririm.

Hocam yükledim böyle bir ekran var scan mi deyim

Bir saniye Premium trial yükleyeyim.

Crack indirmeye gerek yok tarama yapmaya çalışırken virüs bulaştırmayalım. Full sürümdeki yeter.

Hocam yaklaşık 6 saat tarama yaptı hiçbir şey bulamadı hala daha aynı.

Hocam yükledim böyle bir ekran var scan mi deyim.

Hatta şu an CPU da çok kullanılmaya başladı.

Dosya Ekleri

• resim_2022-07-28_185240430.png
    resim_2022-07-28_185240430.png
    257,8 KB · Görüntüleme: 63
  • resim_2022-07-29_113250289.png
    resim_2022-07-29_113250289.png
    57,7 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Hocam yükledim böyle bir ekran var scan mi deyim

Hatta şu an CPU da çok kullanılmaya başladı.
Dostum o Windows'un virüs koruma programı onu devre dışı bırakırsan sorunun çözülür.

Dostum o Windows'un virüs koruma programı onu devre dışı bırakırsan sorunun çözülür.

Hocam her şeyi denedim son çare olara PC'ye reset attım hala daha aynı olan benim programlara oldu.

Beni yanlış anlamayın ama daha bu dediginizden sistemin neden kastığı anlaşılıyor crack programlar yüklemeyin arkadaş virus bulaştırır sonra PC niye kasıyor demeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı