GTX 1050 Ti sistemde AutoCAD 2021 kasıyor

Yer
Istanbul
Arkadaşlar merhaba,
AutoCAD 2021 programında kasma sorunu yaşıyorum.
Sorunun programdan kaynaklandığını düşünüyorum.
AutoCAD 2019 ve 2020 sürümlerinde bu tarz bir kasma ile karşılaşmadım. Kasma sadece büyük çizim dosyalarında oluyor. Programın grafik ayarlarını düşürdüğüm zaman kasma daha çok artıyor. NVIDIA sürücüleri ve yazılımları güncel. Diğer yazılımlarda bu tarz bir sorunum yok. Adobe Premiere Pro, Adobe Photoshop, çeşitli oyunlar hiçbirinde sorun yaşamamaktayım, sorun sadece AutoCAD kaynaklı. DirectX ayarlarının değiştirilmesiyle ilgili birkaç ayar gördüm internette onları da denedim fakat sorunu tam olarak çözemedim.
Program lisansım mevcut, lisansta sorun olabileceğini düşündüm ve öğrenci sürümünü de indirdim bilgisayara, onda da aynı sorun devam etti.
Sistem özelliklerim:
Lenovo Ideapad.
GTX 1050 Ti 4 GB ekran kartı.
16 GB RAM.
1+2 TB HDD.
8.nesil i7 8550U işlemci.
Program kullanımdayken görev yöneticisinden takip ettim RAM kullanımı 6/16 GB'dı. Ekran kartı kullanımı %8, işlemci kullanımı %20'di.

Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba,
AutoCAD 2019 ve 2020 sürümlerinde bu tarz bir kasma ile karşılaşmadım. Kasma sadece büyük çizim dosyalarında oluyor. Programın grafik ayarlarını düşürdüğüm zaman kasma daha çok artıyor. NVIDIA sürücüleri ve yazılımları güncel. Diğer yazılımlarda bu tarz bir sorunum yok. Adobe Premiere Pro, Adobe Photoshop, çeşitli oyunlar hiçbirinde sorun yaşamamaktayım, sorun sadece AutoCAD kaynaklı. DirectX ayarlarının değiştirilmesiyle ilgili birkaç ayar gördüm internette onları da denedim fakat sorunu tam olarak çözemedim.
Program lisansım mevcut, lisansta sorun olabileceğini düşündüm ve öğrenci sürümünü de indirdim bilgisayara, onda da aynı sorun devam etti.
Sistem özelliklerim:
Lenovo Ideapad.
16 GB RAM.
1+2 TB HDD.
Program kullanımdayken görev yöneticisinden takip ettim RAM kullanımı 6/16 GB'dı. Ekran kartı kullanımı %8, işlemci kullanımı %20'di.

Teşekkürler.
Ekran kartı sürücülerinizi DDU ile silip tekrar temiz kurulum yapabilirsiniz. Aklıma başka bir şey gelmiyor. DDU kullanımı için şu kaynaktan yararlanabilirsiniz.

Disk kullanımız ne durumdaydı hocam ona baktınız mı? Eski laptopta AutoCad 2018 yüklediğim de disk kullanımı %100 oluyordu ve program kasıyordu, bende SSD alıp taktığımda sorun düzelmişti.

Peki Hardware Acceleration ayarı açık mı programda? Belki bu ayarı açmadıysanız ondan kaynaklı da olabilir.

Arkadaşlar merhaba,
Sistem özelliklerim:
Lenovo Ideapad.
16 GB RAM.
1+2 TB HDD.

Teşekkürler.
@SinSharrah arkadaşıpn dediği doğru ben farketmedim. HDD'den kaynaklanıyor olabilir.

Disk kullanımız ne durumdaydı hocam ona baktınız mı? Eski laptopta AutoCad 2018 yüklediğim de disk kullanımı %100 oluyordu ve program kasıyordu, bende SSD alıp taktığımda sorun düzelmişti.

Peki Hardware Acceleration ayarı açık mı programda? Belki bu ayarı açmadıysanız ondan kaynaklı da olabilir.
Disk kullanımım %2 oluyor.
Hardware Acceleration özelliği açık. Kapalı olduğu zaman bir değişiklik olmuyor ama açıkta bırakıyorum ben.
AutoCAD 2019 veya 2020 sürümünü yeniden kurup test edeceğim. Son durumu buraya yazarım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı