GTX 1050 Ti sistemde oyunlarda FPS düşüşü

Weaster

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar özelliklerim; ASUS GTX 1050 Ti tek fanlı, i5 7400, H110M s2v, Kingston 2400 MHz RAM. Bu bilgisayarda artık ısınma sorunumu var başka bir şey mi oldu anlamadım. Ama 1 ay önce normal olan fan şu an deli gibi ses çıkarıyor ve çok fazla FPS düşüşü var Valorant'ta 100 FPS altına düşmezdi şimdi 50 60 oluyor poligonda normal maçta 30 40 oldugu anlar oluyor. Bu bilgisayara ne yapmam lazım overclock mu başka bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların artması ve FPS'in düşmesi... Isınma problemi olma olasılığı çok yüksek. Sistemin termal bakımını yapabilirsiniz, yararı olacaktır. Isı değerlerini de öğrenirseniz güzel olur.
İşlemci bakımlara rağmen sıcak çalışıyorsa undervolt için @erengore hocam yardım edebilir.
Birkaç milyon yere sizi etiketledim sanırım, fazla oldu galiba :D.

Bilgisayar özelliklerim; ASUS GTX 1050 Ti tek fanlı, i5 7400, H110M s2v, Kingston 2400 MHz RAM. Bu bilgisayarda artık ısınma sorunumu var başka bir şey mi oldu anlamadım. Ama 1 ay önce normal olan fan şu an deli gibi ses çıkarıyor ve çok fazla FPS düşüşü var Valorant'ta 100 FPS altına düşmezdi şimdi 50 60 oluyor poligonda normal maçta 30 40 oldugu anlar oluyor. Bu bilgisayara ne yapmam lazım overclock mu başka bir şey mi?
FPS düşüşünüzün sebebini sadece Ekran kartında aramayın, arka planda çalışan uygulamalar vs. var mı ve işlemci kullanımı ne durumda?

Sağ olun. Termal macunu ben silmiştim işlemcinin üstünden.

Evet, şu an indiriyorum.
Yani termal macun olmadan mı kullanıyorsunuz? Bunu yapmamalısınız, daha fazla böyle kullanırsanız işlemciye zarar verebilirsiniz. Yakın zamanda kaliteli bir macun sürmelisiniz.

Fanların artması ve FPS'in düşmesi... Isınma problemi olma olasılığı çok yüksek. Sistemin termal bakımını yapabilirsiniz, yararı olacaktır. Isı değerlerini de öğrenirseniz güzel olur.
İşlemci bakımlara rağmen sıcak çalışıyorsa undervolt için @erengore hocam yardım edebilir.
Birkaç milyon yere sizi etiketledim sanırım, fazla oldu galiba :D.
Estağfirullah rica ederim. Hoşuma gider.

Termal macun ve bakım zamanı gelmiş gibi görünüyor. Ama yine de aldığınız FPS her daim düşükmüş onu da belirteyim. Ben 230 alıyorum GTX 1050 ve İ7 7700HQ ile.

Sisteminizdeki anakartta umarım başka tür limitler yoktur. AVG Thermal Throttling vb. Bunları görüntülemek iyi olabilir.

geri dönüş için teşekkürler fakat ben msi afterburner indirdim bilgisayara valoranta girdiğim gibi sadece lobide işlemci ısısı 69 70 idi normalmi fazlamı ama bir tane maça girdim 3 4 dkka oynadım sonra da 70 71 oluyordu çok artmadı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı