GTX 1050 Ti sistemde oyunlarda FPS düşüşü

Weaster

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar özelliklerim; ASUS GTX 1050 Ti tek fanlı, i5 7400, H110M s2v, Kingston 2400 MHz RAM. Bu bilgisayarda artık ısınma sorunumu var başka bir şey mi oldu anlamadım. Ama 1 ay önce normal olan fan şu an deli gibi ses çıkarıyor ve çok fazla FPS düşüşü var Valorant'ta 100 FPS altına düşmezdi şimdi 50 60 oluyor poligonda normal maçta 30 40 oldugu anlar oluyor. Bu bilgisayara ne yapmam lazım overclock mu başka bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
geri dönüş için teşekkürler fakat ben msi afterburner indirdim bilgisayara valoranta girdiğim gibi sadece lobide işlemci ısısı 69 70 idi normalmi fazlamı ama bir tane maça girdim 3 4 dkka oynadım sonra da 70 71 oluyordu çok artmadı
Sistemde ciddi bir kısıcı var gibi duruyor. ThrottleStop indirin.
Programı çalıştırın. RAR'dan çıkartmayı unutmayın bu arada. Limits sekmesine girin. Clear'a basın. Ardından oyuna girin. En az 10 dakika oynayın. Bu süreçte program arkada açık kalsın. Program arkada açıkken kaydedecektir durumu. Sonrasında oyundan çıkınca bize Limits sekmesini atın.

Programı çalıştırın. RAR'dan çıkartmayı unutmayın bu arada. Limits sekmesine girin. Clear'a basın. Ardından oyuna girin. En az 10 dakika oynayın. Bu süreçte program arkada açık kalsın. Program arkada açıkken kaydedecektir durumu. Sonrasında oyundan çıkınca bize Limits sekmesini atın.
hemen yapıyorum

geri dönüş için teşekkürler fakat ben msi afterburner indirdim bilgisayara valoranta girdiğim gibi sadece lobide işlemci ısısı 69 70 idi normalmi fazlamı ama bir tane maça girdim 3 4 dkka oynadım sonra da 70 71 oluyordu çok artmadı
Hocam işlemci ve ekran kartının sıcaklıklarını detaylı olarak söyleyebilir misin?

Hocam işlemci ve ekran kartının sıcaklıklarını detaylı olarak söyleyebilir misin?
tamam hemen bakıyorum

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (156).png
    Ekran Görüntüsü (156).png
    285,9 KB · Görüntüleme: 46
O işlemciyi termal macunsuz kullanmanız ileride büyük sorunlara yol açabilir. Yol yakınken termal macun kullanın sonra sıkıntı çekmeyin.
evt yarın alacagım şuan sizin dediginizi ekran kartı kullanımı ısısı ve işlemci ısısı ve kullanımına bakacagım oyuna giriyorum
hocam valorant girdim oynadım 7 8 dk işlemci ısısı 70 73 arası işlemci kullanımı 75 100 arası degişiyor ekran kartı ısısı 43 46 arası ekran kartı kullanımı ise 13 ile 25 arası bu normalmi
Programı çalıştırın. RAR'dan çıkartmayı unutmayın bu arada. Limits sekmesine girin. Clear'a basın. Ardından oyuna girin. En az 10 dakika oynayın. Bu süreçte program arkada açık kalsın. Program arkada açıkken kaydedecektir durumu. Sonrasında oyundan çıkınca bize Limits sekmesini
tamam hemen bakıyorum
hocam geri dönüş yapmadınız
uyudunuz galiba :D

Son düzenleme:
evt yarın alacagım şuan sizin dediginizi ekran kartı kullanımı ısısı ve işlemci ısısı ve kullanımına bakacagım oyuna giriyorum
hocam valorant girdim oynadım 7 8 dk işlemci ısısı 70 73 arası işlemci kullanımı 75 100 arası degişiyor ekran kartı ısısı 43 46 arası ekran kartı kullanımı ise 13 ile 25 arası bu normalmi

hocam geri dönüş yapmadınız
uyudunuz galiba :D
Sistemde kısma görünmüyor. Sebebi belki GPU'nun kısması olabilir. Pek fikir yürütemedim.

İşlemciniz fazla ısınıyor erkan ısısı normal dediğim gibi valorant işlemci ağırlıklı kullanıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı