GTX 1050 Ti ve i3 7100 kasma sorunu

Eray01

Kilopat
Daha fazla  
GTX 1050 Ti 4 GB.
i3 7100.
8 GB RAM 2133.
MSI B250M GAMING m3.
Everest Rampage kasa 600W.

Özellikler bunlar PC'yi yaklaşık 2, 5 yıl önce topladım. İlk başlarda iyiydi Rainbow six de Ultra'da hiç kasmadan oynatıyordu. Şimdi Low'da bile kasıyor anlık takılmalar vs oluyor. Driver'ler vs her şey güncel, 2-3 hafta önce format attım, bunun sebebi ne olabilir? Fotoğraf da koyacağım ekran kartı kullanımı oyun esnasında hareket ederken, ani hareketlerde vs. anında çakılıyor sonra geri yükseliyor.

Dosya Ekleri

• 20200422200522_1.jpg
    246,3 KB · Görüntüleme: 83
  • 20200422200340_1.jpg
    226,2 KB · Görüntüleme: 74
  • 20200422200322_1.jpg
    251,8 KB · Görüntüleme: 78
%19'a bakarak direk darboğaz demek doğru olmaz.
Belli ki anlık düşüş sırasında çekilmiş görüntüler.
O işlemci belli miktar PUBG' de darboğaz yapsa da %19-21-30 gibi komik rakamlar olamaz.
RAM yetersiz diyorum adam kızgın atıyor, kendi yorumu daha komedi.
Ben size söyliyim RAM yetersiz, bu oyunlar sürekli güncelleme alıp, gelişiyorlar.
2.5 yıl önce sistemin yetmesi şuan da yeteceği anlamına gelmez.
Başka bir ihtimal daha var o da işlemciye yük binmesi ama bu çok zayıf bie ihtimal çünkü yeni formatlanmış bir bilgisayar, eski olsa neyse ve kullanan arkadaş o kadarına bakmıştır diye düşünüyorum, soru soran arkadaşlar da en az sizin kadar bir şeyler biliyorlar.

Önce sisteme 8 GB RAM ekleyip ani FPS kayıplarının önüne geçip, sonrasında müsait olunca bir işlemci yükseltmesi yapmak iyi olur. RAM eklemek darboğazı tam çözmez ancak daha stabil perfomans sağlar.

Darboğaz yaşayan sistemde yeterli ve yertersiz RAM:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayarları çekebildiğin kadar yükseğe çekmeyi dener misin ?

Ayarları çekebildiğin kadar yükseğe çekmeyi dener misin ?
Bu da ultra ayarlarda
Youtube'den bir videoya baktım da benim pc ile ram, ekran kartı ve işlemcisi aynı ve COD warzone de ayarları görmedim ama 60-80 arası geziniyordu. Bende low'da yine kasıyor. İşlemci ısısından kaynaklı olabilir mi ?

Dosya Ekleri

• 20200422214753_1.jpg
    253,2 KB · Görüntüleme: 44
  • 20200422214738_1.jpg
    257,3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Videoyu paylaşman mümkün mü? İşlemci ısısı çok iyi 65 derece, asla sıkıntı yaratacak yükseklikte değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video da olduğundan iyice kastı herhalde.

Normal haritalarda boş alanda dolaşırken bu kadar sıkıntı oluyor mu yine? Yani düşük ayarlarda 80-100 FPS'lere çıktığı durumlar?

Normal haritalarda boş alanda dolaşırken bu kadar sıkıntı oluyor mu yine? Yani düşük ayarlarda 80-100 FPS'lere çıktığı durumlar?
Hayır fark yok. Çok arada bir oyun rahatlıyor sonra aniden geri düşüyor fps. Evin içinde, karmaşa olmayan yerlerde bile ani düşüşler oluyor sağa sola dönerken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…