GTX 1050 Ti ve i5 2500K darboğaz

TechnoManyak123

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. ASUS STRIX GTX 1050 Ti ekran kartım var i5 2500K 3.2 GHz'de işlemcim var. Onun dışında DDR3 8 GB 2133MHz RAM ve ASUS Z68-VLX anakart var sistemde. GTA 5 oynarken birkaç test yaptım ekran kartının %60 %70 seviyelerinde çalıştığını gördüm en son ayarlarda. Ama birkaç forumda bu işlemcinin RX 580 falan bile besleyebileceğini söylüyorlardı. Yani şu an ne yapmalıyım işlemci stok fan ile çalışıyor belki o yetersizdir ama tam olarak bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. ASUS STRIX GTX 1050 Ti ekran kartım var i5 2500K 3.2 GHz'de işlemcim var. Onun dışında DDR3 8 GB 2133MHz RAM ve ASUS Z68-VLX anakart var sistemde. GTA 5 oynarken birkaç test yaptım ekran kartının %60 %70 seviyelerinde çalıştığını gördüm en son ayarlarda. Ama birkaç forumda bu işlemcinin RX 580 falan bile besleyebileceğini söylüyorlardı. Yani şu an ne yapmalıyım işlemci stok fan ile çalışıyor belki o yetersizdir ama tam olarak bilemedim.
60 FPS yakalıyorsan akıcılıkta sorun yoksa boşver dostum.

1080P çözünürlükte darboğaz olmaması lazım. Ekran 768P ise darboğaz olabilir. İyi bir soğutucu alıp işlemciye OC yapmanı tavsiye ederim. O işlemci çok iyi OC oluyor 😀

Ekran kartı %60-70 kullanırken işlemci % kaç kullanıyor? O da var.

İşlemci %80 seviyelerinde bazen %90'a çıkıyor.
1080P çözünürlükte darboğaz olmaması lazım. Ekran 768P ise darboğaz olabilir. İyi bir soğutucu alıp işlemciye OC yapmanı tavsiye ederim. O işlemci çok iyi OC oluyor 😀
Evet birkaç kez denedim maalesef soğutucu izin vermedi direkt 100 dereceleri görüyor :(

İşlemci kullanımı yüksek ve GPU kullanımı düşük. Darboğaz oluyor belli ki. FPS'iniz kaç peki?

FPS 50 düzeylerinde ayarları High'a çekince 70 düzeyine çıkıyor. Şu anda Black Ops 3'de test yapıyorum her şey en yüksekte ekran kartı kullanımı %60 işlemci kullanımı %100 ve 4 çekirdeğin hepsinde böyle ve hepsi 80 derecenin üstünde.

FPS 50 düzeylerinde ayarları High'a çekince 70 düzeyine çıkıyor. Şu anda Black Ops 3'de test yapıyorum her şey en yüksekte ekran kartı kullanımı %60 işlemci kullanımı %100 ve 4 çekirdeğin hepsinde böyle ve hepsi 80 derecenin üstünde.
Ayarları yükseltince FPS'iniz artıyor mu yani? GPU'nuz düşük ayarlardan zorlanmıyor ve haliyle zorlanmadığı için düşük profilde çalışıyor olabilir. Ayarları düşürüp test edin bir de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı