GTX 1050 Ti ve i5 3330 Sistem Kendini Yeniden Başlatıyor

hocam işlemci fanı zaten sorunlu olursa fark etmezi biraz daha kolay bence güç kaynağına bir bak derim düşük ihtimal ama can sıkıcı derecede tuhaf şekilde bozulabiliyorlar ama genelde oyuna girmeden de belli bir zaman sonra pc nin kapanması lazım güç kaynağı bozuksa
PC boştayken arada resimlere falan bakarken yeniden başlıyordu. Eski kartım takılı iken, şimdi öyle bir sorunla karşılaşmadım. Sadece oyunlara girince yeniden başlatıyor. Ama ilk gün takıp girdiğimde oyunlar windowed ve küçük ekrandaydı, oyunu Ultra ayarlara çektiğim an anında yeniden başlattı kendini. Ekran kartım arızalı dedi yeni aldım, işlemci arızalı diyeceğim, 2 ay boyunca onun dahili kartıyla Left 4 Dead oynadım, sıkıntı çıkmadı. Dediğiniz gibi bende PSU'dan şüpheleniyorum.

Büyük ihtimal ile PSU'unda bir sıkıntı olabilir. Bir ara aynı sorunu bende yaşadım. Ekran kartı yüklenince wattı yetmiyor olabilir?
Büyük ihtimalle, işlemci fazla kullanmıyor sanırım o yüzden onun dahilisini kullanırken yeniden başlama vs. gibi sorunlarla karşılaşmadım. Ama ne zaman GPU takılı olsa ve oyuna girmeyi denesem. Sürekli yeniden başlatıyor sistem kendini.
Güncelleme: Bugün oyunun çözünürlüğünü düşürüp denedim. Bu biraz bana oyuna girmem için zaman kazandırdı, maça bağlandım bir dakika oynamışımdır sonra yine kendini yeniden başlattı. 2-3 kere daha denedik sonuç değişmedi. Sonra PC kendini açamaz oldu, nasıl betimlesem bilemedim hani çakmağı yakmak isteriz ama bir türlü çakmaz ya. Ya da arabanın kontağını çeviririz çalışmaz. En son açabildi kendini, benim tahminim PSU arızası. Siz ne dersiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı