Çözüldü GTX 1050 Ti ve I5-7300HQ PUBG düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DeathStroke123

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Polis Memuru
PUBG'de önceden 70-80 FPS alıyordum. Aradan 4-5 ay geçti tekrardan yükleme kararı aldım. Yükledim ve 45 FPS'lerde geziyordu ve çözüm aramaya başladım ama bir türlü çözüm bulamadım. Nasıl eski haline getirebilirim?
Not: Fanlar vs. yeni temizlendi.

Sistem özellikleri:
GTX 1050 Ti (2 GB)
8 GB RAM 2400 MHz.
1 TB HDD.
Intel Core i5 7300HQ.

Çözüm
Kusura bakmayın dün çok vaktim yoktu açıklayıcı yazamadım, HQ işlemciler ısındığı için CPU frekansını düşürüyor. Benim kullandığım laptopta da 7700HQ işlemci var ve aynı sorundan muzdariptim.
Throttlestop programını kullanarak bu sorunu çözdüm artık ısınsa bile CPU frekansını düşürmüyor.
Örneğin GTA 5 ilk açıldığı sıralar 60 FPS oynatırken 20 dakika sonra FPS 40 civarına düşüyordu bu program sayesinde CPU frekansını en üst düzeyde çalıştırarak sabit FPS almanızı sağlıyor.

Uyarı: Ayarları internetten bakarak yapmanı tavsiye ederim, CPU sürekli en üst düzeyde çalışacağı için sıcaklık artacaktır.
Ram yükselt bro aynı sorun bendede var 8 yetmiyor fps drop yiyorsun
Ayrıca son güncellemelerde grafik açısından iyileşmeler olduğu için fps düşmüştür

@Metzero Valla hocam RAM alıncada düzelmezse çok kötü olur ya baya üzülürüm çünkü çok isteyerek almıştım bu PC yi.
4-5 ay önce ultra da 100FPS nin altına inmiyordum şimdi ise 80 lere kadar düşebiliyor. Oyuna gelen güncellemelerle FPS hatrı sayılır derecede düştü.

@Metzero Veryl Low hocam. Bence yazılımsal bir sıkıntı var. 45 FPS çok düşük değil mi ya? DDU ile driver kaldırdım yeniden kurdum yine düzelmedi. Yardımcı olun bana valla kaç gündür uğraşıyorum ya.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı