GTX 1050 TI ve i5 7500 Sistemde GTA V Performans Sorunu

ogulcant

Decapat
  • i5 7500 işlemci
  • GTX 1050 TI
  • 8+4 GB RAM
  • 240 GB SSD
  • 320GB HDD
  • B250M Gaming Pro
  • 600W PSU

PUBG'de işlemci %60-70, bazen %80'lere çıkıyor ve ekran kartı da %100 oluyor. Yalnız GTA'da çok farklı. Windows orjinal, GTA orjinal. Ekran kartını da %100, işlemciyi de %100 kullanıyor. İşlemci düşüyor ama sürekli değişiyor. Şimdi gerek videolar olsun, gerek araştırmalarım olsun bir çözüm bulamadım ama darboğaz yaşanması imkansız gibi. Ekran kartını GeForce Experince Optimum ayarlarda kullanıyorum. Grafik ayarları için yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Anormallik yok diyen arkadaşlar, bu sistemin GTA5’te darboğaz yaşatmaması gerekiyor. i5 7500 gibi bir işlemci ile bile GTA5 oynayamayacaksa bu adam, i7 5960x mi alsın? Ben hala i5 3470s kullanıyorum, o bile GTA5’te darboğaz yaşatmıyor. Ancak Windows10 1803 sürümüne güncellediğimden beri GTA5’te CPU kullanımı arttı.

Güç seçeneğini yüksek performans olarak seçin.
Daha sonra @Jira 1050 Ti performans konusu paylaşmıştı. İncelemeni tavsiye ediyorum bulanabilirse.

Windows 10 1803 sürümünde işlemciye verilen görev arttı. Bu sebeple biraz daha fazla kullanmaya başladı.

Ben konuyu buldum sizin için buyrun.
[Alındı] Asus Cerberus GTX 1050 Ti 4 GB ve Oyun Testleri

cpu z den benchmarka tabi tuttum işlemciyi puan ortalamalarının üzerinde çıkıyor ama arkadaşın dediği gibi darboğaz sıkıntısımı var diye düşündüğümden ve çözüm bulamadığımdan konuyu açtım teşekkür ederim

Olabilir. Ancak plan ayarları değiştir bölümüne girin. Gelişmiş güç ayarlarını değiştir bölümüne gelin. İşlemci güç yönetimi sekmesinde bulunan en düşük ve en yüksek işlemci durumunu %100 olsun. İntel grafik ayarları sekmesindeki güç planı ise maksimum performans olsun. Sabit disk sekmesinde kapatmak için beklenecek süreyi hiçbir zaman yapın.
Benim kullandığım cihaz şuan laptop olduğu için kablosuz bağdaştırıcı ayarı sekmesinden güç tasarrufu modunu en yüksek performans seçtim. Sizde kablosuz ağa üzerinden bağlantı sağlıyorsanız bunu yapmayı unutmayın.

Şuan ben laptop üzerinde prize takılı olan seçenekteki ayarlarım bu şekilde. Ben diğer seçenekleri kullanmak yerine sadece dengeli ile kullanıyorum. Dengeli güç ayarlarını düzenledim ve her açılışta sürekli seçenek seçmek zorunda kalmıyorum.

@Recep Baltaş abi bi bakabilirmisin ya herşeyi deniyorum başka oyunlarda sıkıntı yok herşey orjinal driverlar güncel işlemci cpu z den baktım alınan değerler normal gel gelelim gta 5te ekran kartı işlemcide %100 oluyor işlemci düşüyor ama oyunda kasmalar oluyor pcyi kuralı 3 4 ay oldu ve ilk baslarda catır catır oynatıyodu böyle bi sorun yoktu sorunu bulamıyorum

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı