GTX 1050 Ti ve R3 1200 FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

s1enzann

Femtopat
Daha fazla  
Sistem görseldeki gibi. Oynadığım oyun Valorant. Video çekmek de istiyorum. OBS'i açınca önceden FPS kaybı yaşamıyordum ama şu 2 gündür OBS ile birlikte 50-60 FPS'e düşüyor aniden FPS'i sabit tutmama rağmen. Bunun ana nedeni nedir, nasıl bir iyileştirme yapsam düzelir, fikir önerisi yapabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun tek kanal RAM kullanman gördüğüm kadarı ile, tekli 8 GB RAM'in var değil mi?

Video çekmek için neden OBS kullanıyorsun ki? NVIDIA Shadowplay yeter de artar, hem işlemci + ekran kartı kullanımına etkisi de %1 civarında. OBS şu an işlemcini yamultuyor, 6/12 ve daha üst segment yapıdaki işlemci modelleri dışında OBS pek mantıklı bir alternatif değil.

Evet tekli 8 GB RAM mevcut Valorant'a girdiğimde CPU %100'e fırlıyor arka planda hiçbir uygulama açamıyorum Discord falan açtığım da aşırı kasmalar gerçekleşiyor.

Evet tekli 8 GB RAM mevcut Valorant'a girdiğimde CPU %100'e fırlıyor arka planda hiçbir uygulama açamıyorum Discord falan açtığım da aşırı kasmalar gerçekleşiyor.

Aynı RAM'den bir tane daha al, sorun çözülecektir.

OBS falan kısmında ise @Jonathan North haklı.

Arkadaşlarım OBS önerdiği için kullanıyordum bu konu hakkında bilgim yoktu teşekkür ederim.

Elindeki işlemci bu kadar çoklu işlem gücünü karşılayabilecek kapasitede değil, Valorant'ın kendisi zaten işlemcinin 3 çekirdeğini tek başına rahat kullanabiliyor. Bu tarz pozisyonlarda NVIDIA Shadowplay kullanman daha sağlıklı olur.

Aynı RAM'den bir tane daha al, sorun çözülecektir.

OBS falan kısmında ise @Jonathan North haklı.

RAM yerine önceliği işlemciye versem Ryzen 5 3600 alsam mesela daha iyi bir performans elde edebilir miyim yoksa önceliği RAM'e verip 2x8 mi yapmalıyım bir de bu sisteme uygun RAM önerisi yapabilir misin pek bir bilgim dahilinde değil de.

Çift kanal RAM direkt AMD işlemciler için çok önemli, zaten daha uygun olduğu için ilk etapta RAM'i almalısın bence.

Anakartı da bilmeden hemen işlemci al da diyemem, malum işlemciden önce anakarta da yatırım yapabilirsin sistemin ömrü için.

Anakart MSI-B450M-Gaming-Plus-MS-7B87

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…