GTX 1050 Ti vs GTX 1060 3 GB

cem3422

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar GTX 1050Ti mi alınmalı GTX 1060 3 GB mi? Bütçem bunun dışında yok ve DDR3 işlemci anakart uyumlu işlemciyle anakart tavsiyesi de lazım. Darboğaz yaşamak istemiyorum. 4690 i5 elimde işlemci var darboğaza düşer miyim ?

Bence 1050 TI. 1600 lira verip VRAM kaynaklı FPS drop yiyeceğime 1000 lira veririm 100 değil de 80 FPS alırım ve drop yemem, yeni nesil çıkınca da cebimdeki 600 lirayı ekleyip sağlam bir yükseltme yaparım.
Bir de çok biliyormuş gibi yorum yapmasanız keşke.

Screenshot (78).png

Buyrun, iki versiyon arasındaki fark bu. %0.1 ve %1 low FPS burada. 3GB olan sürekli drop yiyor değil mi?

80 değil de 40 FPS olmasın o? :D
1050 TI ve 3 GB 1060 arasında %20 gibi bir fark var ;).
Buyrun, iki versiyon arasındaki fark bu. %0.1 ve %1 low FPS burada. 3GB olan sürekli drop yiyor değil mi?
Bir gidip GTA 5'i veya BF1'i yüksek ayarlarda açmayı deneyin.
Bir de çok biliyormuş gibi yorum yapmasanız keşke.
Hocam bir yorumunuz varsa yaparsınız, yanlışım varsa kanıtlayıp düzeltirsiniz, ben de kabul ederim zaten. Böyle hakaretvari konuşmaya hiç gerek yok, yakışmamış.

1050 TI ve 3 GB 1060 arasında %20 gibi bir fark var ;).

Bir gidip GTA 5'i veya BF1'i yüksek ayarlarda açmayı deneyin.

Hocam bir yorumunuz varsa yaparsınız, yanlışım varsa kanıtlayıp düzeltirsiniz, ben de kabul ederim zaten. Böyle hakaretvari konuşmaya hiç gerek yok, yakışmamış.
Basit bir data ile yanlışınızı hala nasıl anlamadınız bilmiyorum, her gün böyle uğraşacaksak işimiz var. Bakın şimdi, kaynaklarım tamamen güvenilir olup size basit bir örnekle hatanızı ve ne kadar yanıldığınızı göstereyim.

Screenshot (78).png

Öncelikle yukarıda size bu datayı attım. Kesinlikle yeterli olup "VRAM kaynaklı drop yeme" saçmalık teorinizi ortadan kaldırması gerekirdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izleyip öncelikle %0.1 Low ve %1 Low terimlerinin anlamını öğrenin lütfen. Yukarıda attığım 12 oyun ortalama FPS değerlerinin kaynağı buradadır ve her oyuna tek tek bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İkinci olarak da "100 FPS değil de 80 FPS alırım" saçmalığının düzeltmesini burada yapayım.

Videodaki benchmarklarda görebileceğiniz gibi 1060 3GB ile 1050 Ti arasındaki performans basit olarak sadece 20 FPS değil. Sandığınız gibi de %20 Fark olarak da yorumlanamaz. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı