GTX 1050 Ti Windows 10 CS:GO Düşük GPU kullanımı

Geçin deneyin hocam. Bir fark olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü bundan sonrası işlemci darboğazına giriyor. İşlemci kullanımı zaten %90 civarında seyrediyor. Daha yüksek FPS verebilmesi için kartı daha iyi besleyen bir işlemci gerek.

Arkadaşlar önce kafanızdan şunları atın;
  1. Cs maksimum ayarda oynanmaz göz yorar, yansıma yapar.
  2. Genelde oyuncular oyunu kolaylaştırdığı için ve daha rahat olduğu için 720 ve 1024 çözünürlükte oynar, yani arkadaşa sürekli çözünürlük arttır deyip durmayın. 1080P çözünürlükte oldukça fazla gereksiz detay var ve nişan almak zorlaşır. Basitçe düşündüğünüzde bunu anlamanız gerek zaten. 1080P çözünürlükte atıyorum bir modelin kafası 300 pixel ise 720P çözünürlükte bu 500 pixel olur ve daha kolay nişan alınır.
Sorununa gelecek olursak CS:GO çok fazla grafik kartına yük bindirmeyen bir oyun. Daha çok işlemci üzerinden alacağını alır. FPS 100'ün altına düşmediği sürece sıkıntı etmemeni öneririm. Zaten diğer oyunda ekran kartı gayet gerektiği gibi çalışıyor ve CS:GO da tam yükte çalışmamasının sebebi de bahsettiğim az grafik tüketiminden kaynaklıdır. Ekran kartı boşta gibi çalışıyor. Çok anormal bir durum değil yani.

Ben önceki sistemimde de bu fps'yi alıyordum amacım 300 üstü fps almak. GPU kullanımını yükseltmenin bir yolu yok mu ?

Kardeşim ben bir açıklama getireyim aynı kartı ben kullanıyorum ve Windows 7 kurdum ilk aldığımda sürücüleri yükledim ve cs go da aldığım en fazla FPS 90 idi yani kartı windows algılamadı o kartı aktif kullanman için Windows 10'u yükleyip en son versiyonuna güncellemelisin Windows 7 eskidi artık ve GTX10 serisi kartı tanımıyor GTX10 serisi kart güncellemesi de Windows 10 ile geliyor. Yani ya sen atıp tutuyorsun ya da arkadaşın seni kandırıyor. Yani ben windows 7 kurduğumda ve sürücüleri kurduğumda kart efektif olarak çalışmadı. Windows 10 kurduğumda Fps 300 de kaldı anlatabildim umarım.

Güzel anlattın da bende denedim win 7 de bir fark olmadı. Hem 300 de nasıl kaldı ya biraz açıklık getirebilir misin ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı