GTX 1050 Ti Windows 10 CS:GO Düşük GPU kullanımı

Peki directX 12 güncellemelerini denetlediniz mi? Ve sorunun yanıtı yani "Ekran kartını sistem az kullanıyor" bunun cevabı basit, şöyle ki; Siz bir ağırlığı kaldırırken ağırlık ne kadar fazlaysa o kadar kuvvet uygularsınız, ekran kartı veya diğer bileşenler de o mantıkla çalışır. Yani CS:GO' yu ben de oynuyorum ekran kartı HD 6570 1 GB %90-98 civarında kullanıyor çünkü benim kartım o oyunu açmak için fazla güç uygulaması gerekir. Dediğiniz mantıkla gidersek masaüstünde neden %2-3 geçmiyor? Siz DX12 hem ekran kartı, hem Windows için deneyin 1, 2. si Windows güncel mi? Biliyorsunuz her gün Windows güncelleme geliyor onları kontrol edin daha sonra Windows 7' ye geçin. Ama hala ısrarcıysanız "Her şeyi denedim" konusunda Windows 7 kurarken başarılar dilerim. Ek olarak DX 12 ısrarım bir aralar GTA V aynı sorun vardı ya açılmıyordu, ya da düşük FPS sorunu vardı.
Saygılar, xample47

Sanane dostum ben 300 fps almak için verdim o kadar parayı.
300 fps almak istiyorsan al 2 tane titan yada 1080ti sli yap bak insanların tavsiyelerini de dinlemiyorsun birde sanane diyorsun adam sana yardım etmek istiyor ayıbtır.
300 FPS alsan ne olacak söyler misin? Sana gene 60 FPS akıcılığı verecek. Arkadaş güzelce anlatmış. Anlamak mı istemiyorsunuz?
Hocam uğraşmaya değmez.

300 fps almak istiyorsan al 2 tane titan yada 1080ti sli yap bak insanların tavsiyelerini de dinlemiyorsun birde sanane diyorsun adam sana yardım etmek istiyor ayıbtır.

Hocam uğraşmaya değmez.

Kardeşim bak sadece burada açmadım ben bu konuyu. Herkes aynı şeyi yazıyor bende biliyorum 100 fps de akıcı olacağını. 2 tane titan sli yap demişsin burada güldürdün beni seni tebrik ediyorum. CS:GO için titan alıp sli yapıcakmışım :LOL::LOL:.

Sizde baya atmışsınız rx470 ve üstü kartlarda bile oyun 300fps civarlarında.

GTX 1050 Ti ile RX 470 arasında fazla bir fark yok. Ben oyun da 200-250 fps alıyorum ama bazı yerler de 100e düştüğü bile oluyor aniden düşünce farkettiriyor ben bundan rahatsız oluyorum.

Peki directX 12 güncellemelerini denetlediniz mi? Ve sorunun yanıtı yani "Ekran kartını sistem az kullanıyor" bunun cevabı basit, şöyle ki; Siz bir ağırlığı kaldırırken ağırlık ne kadar fazlaysa o kadar kuvvet uygularsınız, ekran kartı veya diğer bileşenler de o mantıkla çalışır. Yani CS:GO' yu ben de oynuyorum ekran kartı HD 6570 1 GB %90-98 civarında kullanıyor çünkü benim kartım o oyunu açmak için fazla güç uygulaması gerekir. Dediğiniz mantıkla gidersek masaüstünde neden %2-3 geçmiyor? Siz DX12 hem ekran kartı, hem Windows için deneyin 1, 2. si Windows güncel mi? Biliyorsunuz her gün Windows güncelleme geliyor onları kontrol edin daha sonra Windows 7' ye geçin. Ama hala ısrarcıysanız "Her şeyi denedim" konusunda Windows 7 kurarken başarılar dilerim. Ek olarak DX 12 ısrarım bir aralar GTA V aynı sorun vardı ya açılmıyordu, ya da düşük FPS sorunu vardı.
Saygılar, xample47

Windows update falan açık hatta son zamanlar da creators update diye birşeyler geldi hepsini yükledim ama bir fark yok. Bu arada bu oyun modu falan nasıl açılıyor ? Ben bilgisayara dx 12 ile ilgili hiç bir şey yüklemedim de güncellemedim de indirmemiz gerekiyor mu ?

Ek olarak DX 12 ısrarım bir aralar GTA V aynı sor
Kardeşim bak sadece burada açmadım ben bu konuyu. Herkes aynı şeyi yazıyor bende biliyorum 100 fps de akıcı olacağını. 2 tane titan sli yap demişsin burada güldürdün beni seni tebrik ediyorum. CS:GO için titan alıp sli yapıcakmışım :LOL::LOL:.

GTX 1050 Ti ile RX 470 arasında fazla bir fark yok. Ben oyun da 200-250 fps alıyorum ama bazı yerler de 100e düştüğü bile oluyor aniden düşünce farkettiriyor ben bundan rahatsız oluyorum.

Windows update falan açık hatta son zamanlar da creators update diye birşeyler geldi hepsini yükledim ama bir fark yok. Bu arada bu oyun modu falan nasıl açılıyor ? Ben bilgisayara dx 12 ile ilgili hiç bir şey yüklemedim de güncellemedim de indirmemiz gerekiyor mu ?
Burada detaylı şekilde yazar: https://support.microsoft.com/tr-tr/help/179113/how-to-install-the-latest-version-of-directx

DirectX 12 ne yararı olacak ki ? CS:GO DirectX 9 kullanıyor ve bir çok oyun DirectX 12 kullanmıyor.(Benim oynadığım oyunların hiç biri kullanmıyor.)

Arkadaşım sadece güncel olmayan sürümler ile hata verebileceği kanısındaydım, şöyle bir durum var CS:GO ne yaparsan yap (2K, 4K vb. monitöre bağlamadığın sürece ) GPU kullanımı % 50' yi geçmez. Bence bu işte bir sıkıntı var çünkü driverlar güncel, DX güncel ama FPS diğerinden düşük, saçma geliyor bana. Açıkçası bir anlam veremedim.

Son düzenleme:
DX güncel mi bilmiyorum. Windows update ile her şeyi güncelliyorum. Yüklemediğim güncellemediğim bir şey olabilir mi ?

DX güncel mi bilmiyorum. Windows update ile her şeyi güncelliyorum. Yüklemediğim güncellemediğim bir şey olabilir mi ?
Olamaz Nvidia arayüzünden veya Drivers | GeForce bu siteden güncel driver indirip kurabilirsiniz. Daha sonra arkadaşınızın belirttiği FPS'den daha düşük ise elimden gelen bir şey maalesef yok. Unutmadan anakartın driverlarının güncel olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Nereden indirebilirim? derseniz. Anakartın markasını ve tam modelini yazdıktan sonra driver yazıp aratırsanız bulabilirsiniz. Kolay gelsin

Bende şuan ryzen 5 1600+1050 ti var. GPU kullanımı %25-40 civarı,CPU %20. Ayarlar en düşük ve 4:3 1024 çözünürlükte. Boş haritada 300-500 FPS,rekabetçi 300 FPS,deathmatch ortalama 200 FPS. Diğer oyunlarda (The forest,The Long Dark vs.) Gpu kullanımı %99.
Steam başlatma seçenekleri ayarları: -refresh 75 -threads 6 -novid -tickrate 128 -high
Nvidia ayarları: Performans-kalite arası (ortada). Nvidia ekran ayarları: Tam Ekran. Xbox 360 cuda olayını kapattım. Driverler güncel.Windows 10 güncel.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı