GTX 1050 ve R5 1400 sistem performansı düştü

BeratKKaya81

Femtopat
Daha fazla  
RAM
1x8 Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz.
SSD veya HDD modeli
Hikvision 240GB
Ekran kartı
GTX 1050 Ti Aero 4 GB.
Anakart
A320M Pro VD-Plus
İşlemci
Ryzen 5 1400.
Bilgisayarı 3 ya da 4 yıl önce Vatan Bilgisayar'dan aldım. O zamanlar Samsung'un ismini bilmediğim bir RAM vardı bilgisayarda, sıkıntı oldu ve yeni RAM almak zorunda kaldım. Samsung RAM 2133 MHz de çalışıyordu, yeni RAM Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz'de çalışıyor ama bilgisayarın eski performansından eser yok. Gitgide düşüyor.

Ekran kartı: GTX 1050 Ti Aero 4 GB.
Anakart: A320M Pro VD-Plus
İşlemci: Ryzen 5 1400.
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
3-4 yıl içinde bir bilgisayarın aynı kalması çok tesadüfü olurdu zaten. Öncelikle sorunu net olarak açıklamalısınız, nerede sorun oluyor? Hangi oyunda?

Yeni oyunlardan kastınız ise sistem eskimiş gayet normal. Şayet eski oyunlarsa bakımlarını yapın.

3-4 yıl içinde bir bilgisayarın aynı kalması çok tesadüfü olurdu zaten. Öncelikle sorunu net olarak açıklamalısınız, nerede sorun oluyor? Hangi oyunda?

Yeni oyunlardan kastınız ise sistem eskimiş gayet normal. Şayet eski oyunlarsa bakımlarını yapın.

Valorant'ta orta ayarlarda 180 FPS'i rahat görüyordum ani düşmeler oluyordu 100 FPS'e kadar ama şu an düşük ayarlarda 160 FPS ani düşüş ile 30'u bile görüyorum Subnautica yükledim geçen gün oyunda sudan çıkarken ekran kartı zorlanmaya başladı fanları en yüksek ayara getiriyor ve 15 20 sn donuyor.
Sıcaklıklara baktınmı temizlik bile yapsan etkisi olur hiç format atmadıysan bir format at kesinlikle hızlanır ve sisteme 240 SSD ve aynı RAM'den alırsan performansı üstüne kesinlikle koyar.

Windows 11 kullanıyordum ondandır dedim Windows 10'a temiz USB kurulumu yaptım değişen bir şey olmadı ekran kartı işlemci her şeyi temizledim macun değişimi de yaptım.

Bilgisayarı 3 ya da 4 yıl önce Vatan Bilgisayar'dan aldım. O zamanlar Samsung'un ismini bilmediğim bir RAM vardı bilgisayarda, sıkıntı oldu ve yeni RAM almak zorunda kaldım. Samsung RAM 2133 MHz de çalışıyordu, yeni RAM Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz'de çalışıyor ama bilgisayarın eski performansından eser yok. Gitgide düşüyor.

Ekran kartı: GTX 1050 Ti Aero 4 GB.
Anakart: A320M Pro VD-Plus
İşlemci: Ryzen 5 1400.
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz.

Konuyu hortlatıyor gibi olacağım ama kullandığın RAM'ler anakarta uyumlu olmayabilir aynı sistem bende de var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı