GTX 1050'li sistem Valorant'ta dengesiz FPS veriyor

Ekran kartı throttling yiyor hocam. Yani sıcaklık aşırı yükseldiğinde kart kendini kısıtlıyor. Bu da FPS drop yemenize sebep oluyor. Bilgisayarı temizlettiğinizde termal macun yenilendi mi?

Hocam dediğime bir bakın diyorum ona göre bir şeyler önereceğim. Oyun içinde bakın sıcaklığa. FPS düştüğü yerde sıcaklığın kaç olduğuna bakın.
Tamamdır 30 dakikaya atayım

Ekran kartı throttling yiyor hocam. Yani sıcaklık aşırı yükseldiğinde kart kendini kısıtlıyor. Bu da FPS drop yemenize sebep oluyor. Bilgisayarı temizlettiğinizde termal macun yenilendi mi?
Yenilendi

Drop sorununu çözmek için;
-FPS'i 75-100 arasi bir değere sabitlemeyi deneyin bu sayede ekran kartınız daha az ısınacaktır ve FPS sabit kalacaktır.
-Undervolt deneyebilirsiniz.
-Termal macun uzun süredir yenilenmiyorsa taş gibi olmuştur. Termal macunu yenileyin.

-FPS'i 75-100 arasi bir değere sabitlemeyi deneyin bu sayede ekran kartınız daha az ısınacaktır ve FPS sabit kalacaktır.
-Termal macun uzun süredir yenilenmiyorsa taş gibi olmuştur. Termal macunu yenileyin.
Tamir olur mu hocam

Tamircide

Tamir olur mu hocam

Tamircide
Tamir olacak birşey yok hocam. Ekran kartınız ısınıyor. Ya kötü bir termal macun sürülmüş ya da kartın soğutması kötü. FPS sabitlemeyi deneyin. Yine drop yemeye devam ederseniz undervolt+FPS sabitlemek drop sorununuzu çözecektir diye tahmin ediyorum.

Tamir olacak birşey yok hocam. Ekran kartınız ısınıyor. Ya kötü bir termal macun sürülmüş ya da kartın soğutması kötü. FPS sabitlemeyi deneyin. Yine drop yemeye devam ederseniz undervolt+FPS sabitlemek drop sorununuzu çözecektir diye tahmin ediyorum.
Sıcaklık değerlerini atıyorum hocam şimdi

@Güllaç @Katy Perry hocam değerler böyle.
IMG_20230813_173830.jpg

IMG_20230813_173830.jpg

IMG_20230813_173830.jpg

IMG_20230813_173830.jpg
Acaba format atarken bir hata yaptım da HDDde mı bir sorun oldu?

Dosya Ekleri

• IMG_20230813_173650.jpg
    IMG_20230813_173650.jpg
    306,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Hocam işlemci de mi throttling yiyor anlayamadım ki. 1Ghz de çalışmaması lazım işlemcinin.

1FPS'e düşmeden önce GPU ve CPU sıcaklıkları nasıl hocam kaçı görüyor en fazla.

Hocam işlemci de mi throttling yiyor anlayamadım ki. 1Ghz de çalışmaması lazım işlemcinin.

En fazla 85

Ne yapayım hocam

İşlemcinin %100ü kullanılıyor neden acaba

En fazla 85

Ne yapayım hocam

İşlemcinin %100ü kullanılıyor neden acaba
Ne yapayım hocam @Güllaç @Katy Perry

Valorant CPU'ya ağırlık veren bir oyun olduğu için %100 kullanması normal.
Sıcaklıklar da normal aslında. CPU ve GPU'nun kendini kısıtladığı belli fakat sıcaklıktan dolayı değil gibi. Anlayamadım hocam, daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı