GTX 1050Ti driver sorunu

generalyavuzz

Decapat
Arkadaşlar Merhaba,

Yeni laptop aldım. 1 ay olmadı. PUBG mobile oynarken 3-5 dk'da bir donma oluşuyor ve donma esnasında "dıııııtttttttttttttttt" diye bir ses geliyor. Oyun oynanmaz hale geliyor. Denemelerim sonucunda GTX 1050 Ti'yi kapatınca bu sıkıntı olmadan oyunu oynayabiliyorum. Bilgisayarın özellikleri GTX driver olmadan da oynatıyor. Ancak GTX 1050 Ti sürücü neden böyle yapıyor? GTX'in hiç mi kullanım alanı olmayacak? Driverı DDU ile silip tekrar yükledim olmadı. Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Çözüm bulamazsam garantiye vereceğim.

Laptop özelliklerini aşağıda belirtiyorum:

Ekran Boyutu: 15,6 inç
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX1050 Ti
Ekran Özelliği: Full HD (1920 x 1080)
İşlemci Tipi: Intel Core i7 7700HQ İşlemci
İşlemci Hızı: 3,8 GHz
RAM (Sistem Belleği): 4 GB
Harddsik Kapasitesi: 1 TB
SSD Kapasitesi: 128 GB
İşletim Sistemi: Windows 10

arkadaşlar gerçekten çıldıracağım. Yeni bir şey alıp böyle olması gerçekten koyuyor. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum merhaba. Oyun içi sıcaklık değerleri MSI Afterburner ile paylaşırmısın.

oyuna ilk girer girmez oluyor. Laptop fiziksel olarak sıcak olması mümkün değil. normal windows 10 masaüstü gezinti anında donma olmuyor.
Ram belleğiniz yetersiz ve duyduğunuz ses sıcaklık değerlerinin yüksek olmasından olabilir.

Pubg mobil için 2GB ram yeterli, i5 HQ 7700 de gayet iyi seviyede bir işlemci. zaten ilk mesajımda belirttim GTX'i kapatınca donma olmuyor. Ayrıca donma oyuna girer girmez oluyor işlemci ram vs. hepsi soğuk baştan.
yok mu bir babayiğit soruna çare bulacak ?

Son düzenleme:
Sonuçta oyunu emulator üzerinden oynuyorsunuz. Emulatorün bir sıkıntı çıkartıyor olması muhtemel ve daha başka oyunlarda da aynı sorun mevcut ise servise göndebilirsiniz. +4GB ram bu sistem için oldukça düşük.

Sonuçta oyunu emulator üzerinden oynuyorsunuz. Emulatorün bir sıkıntı çıkartıyor olması muhtemel ve daha başka oyunlarda da aynı sorun mevcut ise servise göndebilirsiniz. +4GB ram bu sistem için oldukça düşük.

GTX 1050 Tİ'yi kapatınca kendi ram'ı olan 4 gb ile sorunsuz oynattığını yazdım. Ancak ben GTX 1050 ti'nin performansından yararlanmak istiyorum. Hala yetersiz diyorsunuz.
siz siz alın acer'a yaklaşmayın. kırıcam laptobu az kaldı.
sorun oyun ile ilgiliymiş, başka oyun yükledim benzeri problem yaşamadım.

Son düzenleme:
GTX 1050 Tİ'yi kapatınca kendi ram'ı olan 4 gb ile sorunsuz oynattığını yazdım. Ancak ben GTX 1050 ti'nin performansından yararlanmak istiyorum. Hala yetersiz diyorsunuz.
siz siz alın acer'a yaklaşmayın. kırıcam laptobu az kaldı.
sorun oyun ile ilgiliymiş, başka oyun yükledim benzeri problem yaşamadım.

Biraz geç oldu ama şöyle söyleyeyim, günümüz işletim sistemleri hiç bir şey kurmasan sadece arka planda verdiği hizmetlere yaklaşık 2GB ram dolduruyor geri kalıyor 2 GB Ram bu ram ile atıyorum Steam,Origin,Uplay açıp veya Google chrome üzerinden bir şeyler yapmaya çalışsanız geriye ne kalıyor ki ramin %80-100'ünü kullanıp %100 verim alamazsınız. Sebebi kısaca bu :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı