GTX 1050Tİ GTA V Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Erdem20

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Birkaç gün önce GTA 5'in indirimli olduğunu görünce hemen almıştım. Yaklaşık 3 gündür gece gündüz bilgisayarı açık bırakarak GTA2yı indirdim. Sabah inmesi tamamlandıktan sonra büyük bir heyecanla hemen GTA'ya girdim, grafik ayarlarını yaptım ve yeni toplamış oldugum sistemde nasıl bir FPS oranı vereceğini merak ediyordum. Ama bir terslik var. GPU kullanımı sürekli dalgalı, yer yer %50'ye kadar düştüğü oluyor. Genellikle %70 %90 arası geziniyor ve CPU kullanımının %90'dan aşagı indiğini görmedim. Sorun ne anlayamadım. Darboğaz olmasına ihtimal bile vermiyorum.

• Intel i5 6500
  • MSİ B150M Bazooka
  • Corsair 8 GB 2400 MHz
  • Asus Strix GTX 1050Tİ
  • Samsung 750 Evo 250GB

Aynı sorun bende de var GPU kullanımının %99 olması gerekirken bende de aynı şekil %60 %70'ere düştüğü görülüyor.

Grafik ayarlarınızı yükseltin. Darboğaz olduğu görünüyor. FPS yükseldikçe işlemciye yük biner.

Düşük grafikte veya çözünürlülükte oynarsanız işlemcinize yük binecektir ve ekran kartınızın fazla fps vermesini engelleyecektir yani darboğaz yapacaktır grafikleri yükseltirseniz GPU nuz 100% olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…