GTX 1050Ti i5 8400 sistem donma sorunu

tunatechno

Decapat
Herkese merhaba arkadaşlar. Bilgisayarlar hakkında az çok bilgim var ama teorik olarak yani asıl bilgilere sahip değilim. bir bilgisayar satın aldım Vatan'dan ve görevliler yardımcı oldu parçalarını yazayım daha açıklayıcı olsun:
Anakart: ASUS B360M
Ekran kartı: Asus GTX 1050 ti Strix 128 bit 4GB GDDR5
İŞLEMCİ : intel i5 8400 2.8 GHZ 9mb cache lga1151 14 NM
RAM : CORSAİR 8GB 3000MHZ
HARD DİSK:1 TB 64 MB SATA 3 6GB-SN 7200 RPM
KASA: FRISBY 650W USB 3.0 MİDT ATX GAMİNG KASA

Görevli ile konuştum özellikle belirttim Mortal Kombat X oynamak istiyorum diye. Oyunu yükledim Steam'den ve aşırı derecede donduğunu gördüm ayarları düşürdüm buna rağmen donuyordu. İnternet hızıma bakıyorum 24mgb sabit internetim var. Bu doğrultuda nerede yanlışlık var diye soruyorum. Acaba donanımsal bir hatamı yaptım. İnternet 24mgb hız yetmiyor mu düşündüm. Ayrıca bu önemli: Ekran kartı fanları çalışmıyor. Yeni ekran kartlarında olan bir özellik olduğunu öğrendim. 3 önde, 1 tane işlemcide, 1 tane arkada toplam 4 tane fan var. Bununla alakası olabilir mi? Detaylı bir şekilde açıklarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil ekran kartlarında fanlar belirli sıcaklıklara gelmeden çalışmıyor, ROG serisinde 55 derece bu rakam benim de öyle, o normal, sistemin çatır çatır çalıştırması lazım.

BIOS ve sürücüler güncel mi ?

Hocam başıma geldiğinden sizi de bir nebze olsun aydınlatmak isterim. Yüksek ihtimalle sorununuz PSU ve havalandırmadan kaynaklı, kasa yorumlarında da hava akışı için gerekli fanların bulunmadığı belirtilmiş. PSU'nız 650W olarak görünüyor belki ama yeterli gücü sağlayamıyor olabilir, imkanınız var ise PSU'nuzu değiştirip kasa içi hava akışı sağlayın.

Çok sık yaşanan bir durumdan bahsedeyim. İşlemci soğutucu olarak kutu içerisinde gelen Intel ve Amd ürünü soğutucular yerine özel kule tipi soğutucular ve sıvı soğutmalar kullanılıyorsa dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Soğutucuda, soğutucunun işlemci ile temas ettiği yerde jelatin olur. O jelatin çıkarılmadığında performans düşüşü, işlemci fanının yüksek hızda çalışması ve aşırı ısıdan kaynaklı işlemci yanması gibi sorunlar oluşabilir. Burada size sorum var. Başka bir markanın özel işlemci soğutucusunu mu kullanıyorsunuz yoksa kutu içerisinden çıkam stok soğutucuyu mu?

Çok sık yaşanan bir durumdan bahsedeyim. İşlemci soğutucu olarak kutu içerisinde gelen Intel ve Amd ürünü soğutucular yerine özel kule tipi soğutucular ve sıvı soğutmalar kullanılıyorsa dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Soğutucuda, soğutucunun işlemci ile temas ettiği yerde jelatin olur. O jelatin çıkarılmadığında performans düşüşü, işlemci fanının yüksek hızda çalışması ve aşırı ısıdan kaynaklı işlemci yanması gibi sorunlar oluşabilir. Burada size sorum var. Başka bir markanın özel işlemci soğutucusunu mu kullanıyorsunuz yoksa kutu içerisinden çıkam stok soğutucuyu mu?

intelin kendi fanını kullanıyorum işlemci üzerinde öyle yazıyor. Ekran kartında jelatinler vardı söktüm sonra ama belki işlemcidede vardır. kasanın önünde üç tane fan var içeri soğuk hava üflüyor ayrıca arkada 1 tane var birde işlemcinin üzerinde var ama Ekran kartı üzerindeki çalışmıyor. bu sistem ile nasıl oyun çalışmadığını hala anlamıyorum aslında kasanın içi gayet soğuk ve havalandırma sorunsuz çalışıyor.
Hocam başıma geldiğinden sizi de bir nebze olsun aydınlatmak isterim. Yüksek ihtimalle sorununuz PSU ve havalandırmadan kaynaklı, kasa yorumlarında da hava akışı için gerekli fanların bulunmadığı belirtilmiş. PSU'nız 650W olarak görünüyor belki ama yeterli gücü sağlayamıyor olabilir, imkanınız var ise PSU'nuzu değiştirip kasa içi hava akışı sağlayın.
kasada 3 tane önde 1 tane arkada 1 tane işlemcide ve 2 tane ekran kartında olmak üzere 7 adet pervane var. havalandırmada bir sıkıntı görmedim kasanın içi soğuk ve sıcak havayı dışarı veriyor. sadece ekrankartındaki pervaneler çalışmıyor ve ekran kartını kontrol ettim ısınmamış bile belki yeni olduğundan şuan tamamen kafam karıştı.
Yeni nesil ekran kartlarında fanlar belirli sıcaklıklara gelmeden çalışmıyor, ROG serisinde 55 derece bu rakam benim de öyle, o normal, sistemin çatır çatır çalıştırması lazım.

BIOS ve sürücüler güncel mi ?
bilgisayarı vatan bilgisayardan aldım ve oradaki yetkililere kurdurdum muhtemelen bios ayarları yapılmış ve sürücülerde güncel olabilir tabi belki sadece cd den yüklediler internetten güncellemedilerse bilemiyorum pek ayrıca bios ayarı yapmayıda bilmiyorum

Son düzenleme:
372213
372214
372215
kasamın iç kısmı tam olarak bu şekilde ayrıca led ışıklarınıda kapatamadım bilmediğim için
@tunatechno Aldığınız kasayı iade edip, kaliteli bir PSU ve kasa alarak başlayabilirsiniz.
şimdi tekrar alırlarmı bilmiyorum açıkçası tüketici kanununa bakmam lazım 7 gün oldu benden ektra ücret alabilirler

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı