GTX 1050Ti sistem düşük FPS sorunu

Alpay Colt

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Yakın bir zamanda yeni parçalar alacağım fakat malum şu virüs falan donduk kaldık. Benim sorunum oyunlarda düşük FPS almaya başlamam. Sistemin oyunlara nazaran idare eder olması fakat FPS çok düşük. Oynadığım oyunlar; CS:GO - Rainbow Six Siege - Rust - PUBG vb. Oyunlar. CS:GO'da saçma bir nedenle FPS 80'i geçmiyor R6'da düşük ayarlarda kasıyor Rust'ta 25-40 civarı (en düşük ayarlarda) alıyorum. Bir yardımcı olursanız çok sevinirim hiçbir oyundan tad alamıyorum artık...

Sistemim
Ekran kartı: ASUS GTX 1050 Ti

İşlemci: AMD FX X6 6300 3.5 GHz

Anakart: MSI 970A G-46

RAM: Kingston 8 GB HyperX 1600 MHz

Not: İşlemci BIOS oto OC ayarında 3.76 GHz'de çalışıyor. belki bir faydası olur diye öyle yaptım ama o da hiçbir işe yaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada ekran kartını alalı 2 hafta oldu 2 hafta önce eski ekran kartımla (GTX 460) böyle bir sorun yoktu csgoda 180 fps alıyordum
Hocam bir sürücüleri de kontrol eder misiniz güncellik bakımından?
Hocam işte bugün Nvidia güncelleme geldi 446 sürümü ekran kartını güncelledim fakat işlemcide felan varmı sürüm olayı pek anlamıyorum o yüzden soruyorum

Bu arada ekran kartını alalı 2 hafta oldu 2 hafta önce eski ekran kartımla (GTX 460) böyle bir sorun yoktu CS:GO'da 180 FPS alıyordum

Hocam işte bugün NVIDIA güncelleme geldi 446 sürümü ekran kartını güncelledim fakat işlemcide falan var mı sürüm olayı pek anlamıyorum o yüzden soruyorum

Hocam büyük ihtimal sorun ekran kartında sürücüsü de güncel diyorsunuz. Öyleyse parçada sıkıntı olduğunu zannediyorum.Ekran kartı sıcaklık değerleri ortalama üstü mü?

Son düzenleme:
Hocam büyük ihtimal sorun ekran kartında sürücüsü de güncel diyorsunuz. Öyleyse parçada sıkıntı olduğunu zannediyorum.Ekran kartı sıcaklık değerleri ortalama üstü mü?
Hayır ekran kartı sıcaklık değerleri çok iyi peki sorun anakartta olabilir mi hocam
Hayır ekran kartı sıcaklık değerleri çok iyi peki sorun anakartta olabilir mi hocam

ROG STRIX modeli zaten soğutma olayı iyi denildiği için aldım
Arkadaşlar bugün Rust'ta girdim fakat oyunda ekran kartı çok düşük kullanıyor ve aynı zamanda ekran kartının fanları dönmüyordu neden olabilir sorun ekran kartında mı?
Arkadaşlar bugün Rust'ta girdim fakat oyunda ekran kartı çok düşük kullanıyor ve aynı zamanda ekran kartının fanları dönmüyordu neden olabilir sorun ekran kartında mı?

Dosya Ekleri

• 20200528122418_1.jpg
    20200528122418_1.jpg
    254,4 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleme:

ROG STRIX modeli zaten soğutma olayı iyi denildiği için aldım
Ben de fanlar dönmüyor diye çok endişelendim zamanında. Fark ettim sonradan ısındığı zaman dönüyormuş. Seninki de böyledir çok büyük ihtimal.

bende de 1050 ti var ama laptop versiyonu şunu söylemek istiyorum bugünkü güncellemeden sonra bende de bir fps düşüşü oldu fakat size önerilen ayarları yapmanızı tavsiye ediyorum.
önerilen ayarlarda şu şekilde
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

burada ayarları yapıyor nvdia denetim masasına girip ordan 3d ayarlarından kullanım ayarlarını düzeltebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı