GTX 1050Ti sistem için Windows 10 mu 11 mi stabil olur?

Alcheinz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
250 GB SSD 1 TB HDD
Ekran kartı
GTX 1050 Ti
İşlemci
i3-8100
Dostlar merhaba,
i3-8100, GTX 1050 Ti, 8 GB RAM, 1TB depolama özelliklerine sahip bir masaüstü bilgisayarım var. Laptop aldığımdan beri kullanmıyorum. Açıp bi' temizliğini yapmak istiyorum, donanımsal bakımını yaptığım için, bilgisayarı yazılımsal olarak da rahatlatmak istiyorum. Windows 10-11 arasında kaldım. Hatta bunlar içinde NTLite ile kendim mi hafifletsem yoksa Custom sürümler mi kullansam diye düşünüyorum. Cihaz internette gezinmek ve oyun oynamak için kullanılıyor ağırlıklı olarak. En hızlı ve stabil olması benim için önemli, görsel şölene ihtiyacım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fark etmez, performans olarak neredeyse aynı şeyler. Zaten çekirdekleri bile aynı. Görsel olarak 10 hoşunuza gidiyorsa 10, 11 gidiyorsa 11 kurun. 8GB RAM ile oyun oynarken her türlü problem çıkarır gerçi. Çok zorlanırsanız hafifletilmiş 10 veya 8.1 kullanabilirsiniz. Hafifletilmiş 10 daha mantıklı.

Windows 11 kullanıyorum. Açık ara Windows 10 alır. Windows 11 daha çok güncelleme alması lazım. Bazı oyunlarda hata veriyor. İnternet kopuyor, gibi gibi şeyler. En iyisi şu anlık Windows 11.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar merhaba,
i3-8100, GTX 1050 Ti, 8 GB RAM, 1TB depolama özelliklerine sahip bir masaüstü bilgisayarım var. Laptop aldığımdan beri kullanmıyorum. Açıp bi' temizliğini yapmak istiyorum, donanımsal bakımını yaptığım için, bilgisayarı yazılımsal olarak da rahatlatmak istiyorum. Windows 10-11 arasında kaldım. Hatta bunlar içinde NTLite ile kendim mi hafifletsem yoksa Custom sürümler mi kullansam diye düşünüyorum. Cihaz internette gezinmek ve oyun oynamak için kullanılıyor ağırlıklı olarak. En hızlı ve stabil olması benim için önemli, görsel şölene ihtiyacım yok.
Hocam Win10'da kalın pişman olmayın

GHOST SPECTRE en iyi Custom Windows 10 işini rahatlıkla görecektir. Hala daha kullanırım şu anki sistemde de yüklü.

Windows 11 cacık bir işletim sistemi. Çoğu kişinin gözünü boyuyor daha fazla animasyon içerdiği için. Sırf animasyonu ve arayüzü güzel diye güzel olmuyor maalesef.

Yeni sistemlerde 10'a göre daha akıcı çalışıyor diyen var mesela. O da yine göz boyama. Animasyonu var diye hızlı sanıyorlar.
10'u tekrar deneyene kadar ben de gözümün boyandığını fark etmemişim. Windows 10 gerçekten daha seri ve kararlı çalışıyor. 11'deki rastgele ve abuk subuk hatalardan, buglardan eser yok.
Alıntıladım da, ayıp olmaz umarım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı