Çözüldü GTX 1060 6GB BF1 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Daha önce CS-GO'da düşük FPS almış BIOS güncellemesi yapmıştım. Asus AI Suite 3 uygulaması kullanıyorum ayarlarım Optimized + MSI Afterburner kullanıyorum.
Başlıkta da belirttiğim gibi GTX 1060 6GB, Ryzen 5 1600, 8GB 3000 Mhz. Ram'den oluşan bir sistemim var.

Haritaya göre değişmekle birlikte 45 ile 75 arası FPS alıyorum. Herhangi bir dar boğaz var mı? Neden bu kadar düşük FPS alıyorum, normal midir?

RDvyXn.png

Çözüm
Sorun şu anlık yeni BIOS sürümü ile düzelmiş gözüküyor, sanırım eski sürümlerde bir sıkıntı vardı.
Dostum selam bende bu sorunu yaşıyordum. İşlemci kullanımlarım %100 de seyrederken ekran kartı kullanımım %30 sevilerinde geziyordu. Windows 1803 güncellemesinden sonra böyle olmuştu bende; en iyisi sen temiz bir kurulum yap. Oyunlarını tekrar kur. Ben böyle yaptığımda kullanımlar dengelenmişti.
Hocam ben de dün format atıp Windows Enterprise sürümünü kurdum. Herşeyi temiz kurulum yapıyorum. Driver Pack ve Driver Booster çok kullanmıştım. Onlarda etkiledi diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bende de GTX 1060 6G gaming x, i3 8100, 8x1 2400mhz ram var BF1 multiplayer'de 90 FPS civarı alıyorum ama yer yer 45'e düşebiliyor. Islemci kullanımı %100 ancak GPU kullanımı %60 seviyelerinde ve grafik ayarlarını değiştirmem sonucu değiştirmiyor GPU %60 seviyelerinden yukarı çıkmıyor. Sorun işlemci darboğazı mı? Eğer öyleyse
i5 8400 almam yeterli olacak mı?

Arkadaşlar bende de GTX 1060 6G gaming x, i3 8100, 8x1 2400mhz ram var BF1 multiplayer'de 90 FPS civarı alıyorum ama yer yer 45'e düşebiliyor. Islemci kullanımı %100 ancak GPU kullanımı %60 seviyelerinde ve grafik ayarlarını değiştirmem sonucu değiştirmiyor GPU %60 seviyelerinden yukarı çıkmıyor. Sorun işlemci darboğazı mı? Eğer öyleyse

Harici bir konu açın lütfen

Eğerki sorun devam ederse steamden beni ekleyin farklı bir çözüm buluruz. Steam Community :: UNINVD-Lykia
Bu sürüm PRO'dan daha iyi değil mi? Zaten PRO'nun tüm özelliklerini taşıyor. Bu sürümü bulabildim. Home pek memnun değildim, bazı ayarlara izin vermiyor, bant genişliği gibi vs.
Hocam benim sorunumla aynı sorun. Çözümü henüz bulamadım.
Eğerki sorun devam ederse steamden beni ekleyin farklı bir çözüm buluruz. Steam Community :: UNINVD-Lykia
Ekledim hocam. Profil fotoğrafım aynı.

@Yerli padawan Temiz Windows 10 Pro kurucaksın ama hiç bir şeyi ellemeyeceksin gerekli şeyleri kendi kuruyor zaten sen sadece BIOS, Chipset, Nvidia driverini kurup test ediceksin İşlemciye OC yapmanın ne alaka olduğunu anlıyamadım ortada işlemciyle ilgili problem yokken. RAM alarakta herkes sorun çözmüyor malesef yani ben bile 3GB RAM ile Battlefield 4 Mp oynadım. Dedikleri mi yapıp sadece test edersen en azından sonuç ne olucak görürüz. Driver Booster gibi programlar kullanmayın onlar eski sürümleri yüklüyor manuel olarak kendin kurman her zaman daha doğru ve iyidir.

@Yerli padawan Temiz Windows 10 Pro kurucaksın ama hiç bir şeyi ellemeyeceksin gerekli şeyleri kendi kuruyor zaten sen sadece BIOS, Chipset, Nvidia driverini kurup test ediceksin İşlemciye OC yapmanın ne alaka olduğunu anlıyamadım ortada işlemciyle ilgili problem yokken. RAM alarakta herkes sorun çözmüyor malesef yani ben bile 3GB RAM ile Battlefield 4 Mp oynadım. Dedikleri mi yapıp sadece test edersen en azından sonuç ne olucak görürüz. Driver Booster gibi programlar kullanmayın onlar eski sürümleri yüklüyor manuel olarak kendin kurman her zaman daha doğru ve iyidir.
Her konuda temiz WIN10 kuracaksın demeyin ben PC'mi 2 hafta önce topladım Windows 10 sürüm 1803 mevcut PC'de driverlar ve BF1 var aynı sorunu yaşıyorum acaba bana tavsiyeniz ne? .) Bende mi temiz kurulum yapayım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı