GTX 1060 6GB Düşük FPS

BozKurT1807

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar GTX 1060 6 GB ekran kartı aldım yaklaşık bir ay oldu. Kartı ilk aldığımda bilgisayarımda 8 GB vardı ve bazı oyunlarda tekleme yapıyordu ki bu RAM yetmediği içindi neyse dedim 8 GB RAM daha alıyım çünkü RAM yetmeyince GPU kullanımı düşük oluyor tam güç kullanmıyor. Ondan sonra 8 GB RAM aldım ilk taktığımda GTA 5 direk normal FPS almaya başladım full ayarlarda herkesin aldığı FPS değerlerini aldım ve FPS drop ve GPU'yu az kullanma gibi bir sorun olmadı. Çıktım bir kaç gün sonra tekrar girdim bu sefer 8 GB RAM varken nasılsa aynı öyle oldu FPS drop olmuyor ama yüksek FPS almam gerekirken 30-40 FPS alıyorum. Forumdaki bütün bu tarz konulara baktım ama çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarım 7 senelik bilgisayar:

İşlemci i7-2600 3.4
Anakart ASUS P8P67-M
HDD 2TB
SSD yok
RAM 4x4x8 DDR3 1600 MHz
600 Watt PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınız kaç yıllık? Sertifikası var mı? Çünkü eğer eskimişse aynı gücü vermeyebilir ve ekran kartına gereken gücü veremez. Ayrıca bildiğim kadarıyla 4x4x8 ram sağlıklı olmayabilir. Bir de
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda da olduğu gibi ekran kartı tam güçte çalışmıyor olabilir. Msi Afterburner indirip siz de inceleyebilirsiniz.

Hocam anca yazabildim. Ekran kartının tam güç çalışması lazım hele ki bir de GTA V gibi bir oyunda. Güç kaynağında ise sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Oyunlar hepsi orjinal. Tek GTA V de sıkıntı olmuyor. Mesela PUBG'de FPS normal seyrinde ama kalabalığa bakınca hem FPS düşüyor hem ekran kartı tam güçten düşüyor. Sorunu tam olarak anlayamadım

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı