GTX 1060 Aniden Isınma Sorunu

Shao Kahn

Hectopat
Yer
İstanbul/Bahçelievler
Daha fazla  
Meslek
Dövüşçü :D
Arkadaşlar sistemi toplayalı 2 ay gibi bir süre oldu. Sistem özellikleri aşağıda.

• Asus Dual GTX 1060 3 GB Ekran Kartı
  • GSkill 2133 MHz RAM
  • İntel i5 6402p İşlemci
  • Msi H110M Pro Vd Anakart
  • AeroCool Kcas 600W PSU

İlk başlarda Windows 7 yüklüydü ve bir sıkıntı yoktu. Oyunları iyi bir şekilde oynuyordum. Fakat daha bugün aniden özellikle CS:GO oyununda FPS'nin yüksek olmasına rağmen kasıyordu. Daha doğrusu FPS 200 iken aninden 50'lere düşüyordu. Bende işlemciden şüphelendim ve termal macunu yeniledim. Fakat hala aynı sorun var. Az önce GTA V'te bir deneme yaptım termal macunu sürdükten sonra. Oyunun ilk 6 dakikası mükemmeldi hiç kasma yoktu fakat dakika artık 7, 8, 9 olunca fena halde kasmaya başladı. FPS 10'lara falan düşüyordu. Oyunu kapattıktan sonra şuna dikkat ettim ekran kartının ısısı ilk 28 derece iken oyunu kapattıktan sonra aniden 56 dereceye fırlamış. Sorun ne bilmiyorum garibime giden aniden böyle bir şey oldu. Sorun sizce nedir ? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sakin olun böyle bir tartışmayı görmek cidden çok üzücü , belliki sorun Windows 7 yada 10 değil , 1060 la ani fps düşmeside normal değil , ortalama 160 fps de normal değil , 60 hz nin üstü fark etmiyor diyorsunuz ama bu oyun witcher 3 falanda değil Cs:go bu oyunda arkadaşında dediği gibi 300 fps den aşağı almaması lazım , bilen varsa yardımcı olsun .

Sendeki ekran karti 3 GB modeli yani kirpilmis sürüm oldugu icin olabilir.
Arkadaşlar hepinize yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Sorun sadece CS:GO'da galiba. Çünkü diğer oyunlarda FPS çok iyi. Eğer birini istemeden kırdıysam özür dilerim fakat sabrım taşmıştı artık. Her neyse. Tekrar teşekkür ederim.

Arkadaşlar hepinize yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Sorun sadece CS:GO'da galiba. Çünkü diğer oyunlarda FPS çok iyi. Eğer birini istemeden kırdıysam özür dilerim fakat sabrım taşmıştı artık. Her neyse. Tekrar teşekkür ederim.
CS:GO test için uygun bir oyun değil. Bende GTX 1060 kullanıyorum ve 300 350 FPS almıyorum. Diğer oyunlarda sıkıntı yoksa sorun yoktur dediğiniz gibi.

Evet, pek umurumda değil FPS. Fakat diğer GTX 1060 sahipleri 300 FPS alırken ben neden 160 alıyorum bunu anlamıyorum.

O gördüğünüz FPS 6 GB modellerinde olmasın sakın ? Full ayarlarda 160 alıyorsan 3 GB'ye daha ne. Birde zaten isterse 10000 FPS yazsın monitörün desteklemiyorsa 60 FPS'ten fazlasını alamazsın, ha 60 ha 10000 aynı anlayacağın senin için.

60 FPS'den sonrası işinize yaramaz zaten görmessiniz (monitörünüzün 60 Hz olduğunu düşünürsek) yüksek FPS alacağım diye fazla kasmayın ayarları olabildiğince arttırın.
Şu oyun hakkında şu cevapları vermeyin artık. CS GO 'da ne kadar fazla fps o kadar performans görüşü vardır. Ne olursa olsun FPS in fazla olucak CS 'de.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı