GTX 1060 CS:GO düşük performans

Mert Can1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar özellikle CS:GO oynayan biriyim ve profesyonel olarak oynama hayalim var iyi şekilde oynuyordum da fakat son zamanlarda CS:GO FPS değerim rekabetçi maçta 120 - 200 arası, bir arkadaşın maçını izlerken ise FPS değerim 60 - 110 arasında oluyor. 1280×960 orta düşük ayarda oynayan biriyim ve bu FPS değerlerini almak psikolojik olarak performansımı da etkiliyor. Sırf CS:GO için 240Hz almayı düşünürken 60Hz ekranda bile donma olduğu anlar yaşıyorum. Benimle aynı sistem seviyesinde kasalar CS:GO FPS benchmark mapında 350+ FPS alırken ben 150FPS ortalamasını zor alıyorum
  • i7 7700K.
  • 1060 6 GB.
  • 16 GB 3600MHz RAM (XMP kapalı 2666 MHz calisiyor)
  • 2TB hard disk var ve 600GB kadarı boş.

Arkadaşlar özellikle CS:GO oynayan biriyim ve profesyonel olarak oynama hayalim var iyi şekilde oynuyordum da fakat son zamanlarda CS:GO FPS değerim rekabetçi maçta 120 - 200 arası, bir arkadaşın maçını izlerken ise FPS değerim 60 - 110 arasında oluyor. 1280×960 orta düşük ayarda oynayan biriyim ve bu FPS değerlerini almak psikolojik olarak performansımı da etkiliyor. Sırf CS:GO için 240Hz almayı düşünürken 60Hz ekranda bile donma olduğu anlar yaşıyorum. Benimle aynı sistem seviyesinde kasalar CS:GO FPS benchmark mapında 350+ FPS alırken ben 150FPS ortalamasını zor alıyorum
  • i7 7700K.
  • 1060 6 GB.
  • 16 GB 3600MHz RAM (XMP kapalı 2666 MHz calisiyor)
  • 2TB hard disk var ve 600GB kadarı boş.
Dosya doğrulaması yaptın mı?

Oyunun grafik ayarları en düşükte mi? Değilse en düşüğe alıp tekrar deneyebilir misin? Bir de başlatma seçeneklerine -High yazarsan sistem CS:GO'ya öncelik verir daha fazla performans alırsın oyunda.

Şu anda -High ile denedim ve ortalama FPS 154'den 143e düştü oyun ayarlı düşük sadece shadder yüksek oda skinler hoş dursun diye ve bu sistemin 1080p High ayarda bile 200 - 250+ FPS vermesi gerekir.
Dosya doğrulaması yaptın mı?
Evet steam üzerinden haftada yada 2 haftada 1 kez dosya doğrulaması zaten yapıyorum
CS:GO işlemci tabanlı bir oyun işlemci sıcaklık değerlerini kontrol etmeni öneririm dostum.

Yaklaşık 3 4 ay önce servise gönderdim 250TL verdim genel bakım için macunu değiştirmemiş olma ihtimalleri nedir? Ve bilgisayarı ilk açtığım anda işlemci soğuk iken de FPS değerlerim bu şekilde :/

Dosya Ekleri

• 20210428_051002.jpg
    20210428_051002.jpg
    166,6 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Son gelen 2, Windows 10 güncellemesi oyunlarda FPS düşüklüğüne yol açıyor. Son gelen 2 güncellemeyi yaptın mı?

2 güncellemeyide yaptımda fakat benim işlemcim alev alıyor ondan kaynaklı olabilir boşta 85 yükte 100 derece oluyor servise genel bakıma götüreli 2 ay oluyor macunu değiştirmişler diye sıcaklığa hiç bakmıyordum.

Kalitesiz bir macun mu kullandınız? Bir de stok soğutucu mu kullanıyorsun?

i7 7700K'da stock soğutucu mevcut olmuyor ki hazır sistem Excalibur E800 kullanıyorum hava soğutmalı model 4 bakır borulu soğutucu var servis macunu değiştirmedi ise yaklaşık 2.5 senedir aynı macun ile haftada en az 100 saat yükte çalışıyor bilgisayar.
Kalitesiz bir macun mu kullandınız? Bir de stok soğutucu mu kullanıyorsun?
Yarın macun değişimi için servise götüreceğim işlemci ekran kartı macun değiştirip tekrar fps testi yapacağım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı