GTX 1060 Ekran Kartı Sıcaklık Sorunu

Heroos

Decapat
Katılım
14 Temmuz 2018
Mesajlar
13
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartım GTX 1060. Kasamın yeri falan gayet iyi her taraftan hava alıyor. Sorum şu afterburner'den kontrol ettim. Oyundayken İşlemci sıcaklığı 55-58 dereceyken ekran kartı sıcaklığı 80-85 derece oluyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? (Mesela dün bilgisayarımı açtım. Oyuna girdim. Bu sefer de sıcaklık 61 dereceyi geçmedi. Test ettiğim oyun: Rocket League)
 
Her oyunda farklı güçte çalıştığı için farklı değerler elde edersin ortalama bir sıcaklık maksimum 75 derecedir. Egzoz fanınız yeterli çalışıyor mu içerdeki sıcak hava dışarı iyi atılıyor mu. Bulduğunuz odanın sıcaklığı kaç derece bunlarda etken
 
Sıcaklık 85 dereceye ulaştığında hangi oyunu oynuyordunuz. Birde FAN hızını gözlemlerseniz iyi olur ayrıca Rocket League sistemi çok zorlamaz.
Ekran kartınız 94 derece ve üstüne çıkmadığı takdirde sorun olmaz ama en iyi si 85-90 dereceyi geçmemesi.
 
Ekran kartın gerekli görmüyorsa ve 85 derecelerde sıcaklığı sabit tutabiliyorsa fanlarının hızını arttırmıyor olabilir gayet normal bir durum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı