GTX 1060 Görüntü Bozulma Problemi

bukibuks

Hectopat
Makaleler
1
IMG-20191026-WA0004.jpg

Bir arkadaşıma ait bilgisayarda 3DS Max kullanırken ani donma ve tepkisizlik sonrası görüntü foroğrafta görüldüğü gibi bir hal almış. Kartı söküp onboard bağlayınca sorun yok. Ancak kart takılıyken DOS ekranı, BIOS ve Windows ekranında sorun devam ediyordu. Elimizde kart vs. olmayınca deneme şansımız olmadı ama sorun nerede olabilir.

Sistem özellikleri;
  • i7 7700
  • ASRock Z270 PRO4
  • 16 GB Patriot Bellek
  • 512 GB Samsung M.2 SSD
  • 3GB GTX 1060 ASUS (tek fan)
  • Nagas 550W 80+ Bronze

Ekran kartı bellekleri den veya çipin altındaki lehimin çatlamasından ve kopması dan kaynaklaniyor.
Ben de böyle biliyorum. Ancak geçenlerde bende 1070 TI kartımda fazla OC yapınca anlık böyle bir sorun yaşadım. Sonra stock ayarlara çekince. Pc kapat aç düzeldi. Bu tarz bir sorun olabilir mi? Bölgedeki elektrik kesintisi yüzünden deneme yapamadık.

Ben de böyle biliyorum. Ancak geçenlerde bende 1070 TI kartımda fazla OC yapınca anlık böyle bir sorun yaşadım. Sonra stock ayarlara çekince. Pc kapat aç düzeldi. Bu tarz bir sorun olabilir mi? Bölgedeki elektrik kesintisi yüzünden deneme yapamadık.
Olabilir fakat kartta OC yapıldı mı? Eğer stok halde bu sorunu yapıyor ise garantiye gönderin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı