GTX 1060 Hazır Sistem

Toplama sistem daha iyi bence. Hazır olanın anakartı ve güç kaynağı pek iyi değil.

Hocam anakartlarda hiçbir fark yok. Neredeyse aynı. ASUS B350 PLUS ile karıştırıyorsun. Bu B350M-A. MSI ile arasında fark yok, her şeyi aynı. Güç kaynağı da o kadar kötü değil. Arada tam 800-900 lira fark var. Bence değmez. O paraya 2K monitör bulunur. Ayrıca SSD olarak 2 katı avantajı var.

Hocam anakartlarda hiçbir fark yok. Neredeyse aynı. ASUS B350 PLUS ile karıştırıyorsun. Bu B350M-A. MSI ile arasında fark yok, her şeyi aynı. Güç kaynağı da o kadar kötü değil. Arada tam 800-900 lira fark var. Bence değmez. O paraya 2K monitör bulunur. Ayrıca SSD olarak 2 katı avantajı var.
A-prime'da 4 adet ram slotu var. Hazır olan sistemde 2 adet. Forumda birazcık gezersen VS serisinin kronik arızalı olduğunu da görürsün. Bence tam bütçeni yazıp bir konu açman daha iyi olur.

Aslında sistem fena değil ancak anakartı değiştirme fırsatın varsa BU ile RAM'leri de BU ile değiştirirsen çok daha güzel olur. Keza MSI Ryzen serisinde pek iyi iş çıkarmadı ve o ramlerin MHZ'i düşük. Son olarak bence biraz daha bekle, 8.nesil intel işlemciler için biraz daha uygun anakartlar çıksın i5 8400 tabanlı bir sistem kurulabilir o fiyata. Ya da bütçeni biraz arttırıp şuan da i5 8400 & Asus z370 'li bir sistem kurabilirsin. Ayrıca GPU'yu illaki MSI Gaming X koymana gerek yok. Gigabyte Gaming G1 MSI Gaming X'ten daha performanslı (minimal düzeyde tabii ki ) ve biraz daha ucuz. Parçaları tek tek farklı sitelerden almaya kalkarsan da o sistemin önerdiğim Ram'li ve Anakartlı modelini de alabilirsin aynı fiyata.

A-prime'da 4 adet ram slotu var. Hazır olan sistemde 2 adet. Forumda birazcık gezersen VS serisinin kronik arızalı olduğunu da görürsün. Bence tam bütçeni yazıp bir konu açman daha iyi olur.
MSI B350M PRO-VD PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart

Hocam anakartın özelliklerine bakarsan 4 adet RAM slotu var.

PSU’ya gelince ses çıkarıyor diyen de var çok iyi sessiz diyen de var. Ayrıca VS serisinin en sıkıntılısı VS650’dir. En çok şikayet o güç kaynağından geldi.

1000 lira fazladan vermektense bunu alabilirim. Tabii ki toplama daha iyi olur ama ben hesaplı düşünüyorum. 1000 lira fazla vermeye değimez.

Aslında sistem fena değil ancak anakartı değiştirme fırsatın varsa BU ile RAM'leri de BU ile değiştirirsen çok daha güzel olur. Keza MSI Ryzen serisinde pek iyi iş çıkarmadı ve o ramlerin MHZ'i düşük. Son olarak bence biraz daha bekle, 8.nesil intel işlemciler için biraz daha uygun anakartlar çıksın i5 8400 tabanlı bir sistem kurulabilir o fiyata. Ya da bütçeni biraz arttırıp şuan da i5 8400 & Asus z370 'li bir sistem kurabilirsin. Ayrıca GPU'yu illaki MSI Gaming X koymana gerek yok. Gigabyte Gaming G1 MSI Gaming X'ten daha performanslı (minimal düzeyde tabii ki ) ve biraz daha ucuz. Parçaları tek tek farklı sitelerden almaya kalkarsan da o sistemin önerdiğim Ram'li ve Anakartlı modelini de alabilirsin aynı fiyata.
Hocam haklısın fakat 1000 lira fazladan vermeye değer mi sence? Dolar da arttı malum, daha da artıyor. Yanlış anakart önerdin sanki. K modeli yerine A modeli yazmıştım zaten. Özellik olarak aynılar. MSI, Asus’a göre geride kalmış olabilir ama fevkalade bir fark yok.

RAM’lere gelince 3000 MHz olsa bile oyunlarda pek fark ettiğini düşünmüyorum ama işlemciyi besleyeceğine eminim. Benim demek istediğim sadece bir kaç artısı var diye 1000 lira fazla ödememek. Günümüz oyunlarına 8GB yetmiyor. 8GB 3000 MHz yerine 16GB 2400 MHz daha avantajlı. Senin dediğin gibi ayrı ayrı sitelerden alma şansım da yok malesef. Hesaplı düşünmek lazım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı