GTX 1060 için 144 Hz Monitör Almaya Değer Mi?

mertcakir555

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi aksamlar hali hazirda i5 7500 ve GTX 1060 6 GB içeren bir sisteme sahibim. Genellikle ETS, Assetto Corsa, DIRT gibi simulasyon oyunlari oynuyorum. Bu yuzden çift monitore geçmek istiyorum. Su an 60 hz monitorum var. Alacagim 2. Monitoru 60 hz mi 144 hz mi almaliyim? Karar veremedim. 144hz almaya deger mi? 144hz alirsam çift monitorle oynarken bir sorun yasar miyim? Monitore 1500₺ kadar butce ayirabilirim. Gorusleriniz icin tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi aksamlar hali hazirda i5 7500 ve GTX 1060 6 GB içeren bir sisteme sahibim. Genellikle ETS, Assetto Corsa, DIRT gibi simulasyon oyunlari oynuyorum. Bu yuzden çift monitore geçmek istiyorum. Su an 60 hz monitorum var. Alacagim 2. Monitoru 60 hz mi 144 hz mi almaliyim? Karar veremedim. 144hz almaya deger mi? 144hz alirsam çift monitorle oynarken bir sorun yasar miyim? Monitore 1500₺ kadar butce ayirabilirim. Gorusleriniz icin tesekkurler.

144 Hz demek 144 FPS demek, sen VSYNC kapalı bir şekilde oyunlarda 144 FPS almaya çalış, eğer bu değeri almaya çalışıyorken 1060 sana yeterli geliyorsa, yani 144 FPS alabiliyorsan, 144 Hz monitör alman mantıklı olabilir. 1060 ile yeni oyunlarda, yüksek ayarlarda 144 FPS almak imkansıza yakın.

Elimde AOC markasının G2590PX model 144Hz monitörü bulunmakta. GTX970 ve i7 4770 bir sistemle fazla yük gerektirmeyen oyunlarda 144 FPS'i rahatlıkla alabiliyorum ama yeni çıkan AAA tarzı oyunlarda bu sistemle ben alamıyorum. Bazen FPS 60'ın üstüne çıkması bile az da olsun fark yaratıyor. Ve sisteme monitörle beraber bir televizyon takılı, 144Hz'e aldığımda ekran kartının frekansları ve voltajı yükseliyor. Yani sisteminizdeki soğutmaya da güveniyor olmanız lazım bence.

Assetto Corsa’da çogu zaman 144 pfs nin uzerine cikiyor yakin zamanda GPU degistirme imkanim olmayacak 60hz alip devam mi edeyim yoksa ileriye donuk 144hz mi alayim? Yeni oyunlarda 60hz alsam da olur amacim yaris oyunlarinda o akiciligi hissetmek. Merak ettigim seylerden biri de ayni anda 2 monitor biri 60, digeri 144hz de sorunsuz çalisir mi?

Elimde AOC markasının G2590PX model 144Hz monitörü bulunmakta. GTX970 ve i7 4770 bir sistemle fazla yük gerektirmeyen oyunlarda 144 FPS'i rahatlıkla alabiliyorum ama yeni çıkan AAA tarzı oyunlarda bu sistemle ben alamıyorum. Bazen FPS 60'ın üstüne çıkması bile az da olsun fark yaratıyor. Ve sisteme monitörle beraber bir televizyon takılı, 144Hz'e aldığımda ekran kartının frekansları ve voltajı yükseliyor. Yani sisteminizdeki soğutmaya da güveniyor olmanız lazım bence.
GPU ve CPU sicakliklari yuk altinda 60-65 dereceleri gecmiyor. Normal degerler degil mi?

700 tl gibi bir fiyata 75 hz 1ms oyuncu mönitörü tavsiye ederim güncel oyunlarda 144 hz mönitere değecek bir performans alamazsınız

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı