GTX 1060 için geçici olarak Athlon X4 950 kullanılır mı?

NateOnline

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Tamamen oyun oynama amaçlı bir bilgisayar toplamak istiyorum. Render yayın vs. gibi işlerim olmayacak, sadece oyun oynamak amaçlı bir sistem toplamak istiyorum ve doğal olarak bütçemin büyük bir kısmını ekran kartına yatırmak istiyorum. Giriş seviyesi olarak AMD Athlon X4 950 işlemci kullanmayı düşünüyorum, AM4 destekli olduğu için bu bana bir avantaj kazandırıyor. Ekran kartını da GTX 1060 6 GB OC versiyon almayı planlıyorum. İleride Athlon X4 950 işlemci az gelirse elime para geçtiğinde Ryzen 5 veya Ryzen 7 takmayı düşünüyorum. X4 950 AM4 uyumlu olduğu için Ryzen serisine geçeceğim zaman anakartı değiştirmeme gerek kalmayacak. Sizde bu düşünce mantıklı mı? Değilse neden? Athlon x4 950, 1060 6GB ekran kartını besleyebilir mi? Darboğaz yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İleride işlemciyi yenilemeyi düşünüyorum tabii ki ama ne kadar sürer bunu yapmam pek fikrim yok. Ne kadar süre beni idare edebilir bu sistem beni?

Sadece oyun için topluyorum bilgisayarı ve oynadığım oyunlar yüksek grafikli oyunlar değil, sadece 3 oyun oynuyorum Lol, csgo ve pubg. Oyun havuzum baya dar ve bu üçü için sistem topluyorum. Bilgi olsun istedim.

LoL ve CS:GO çok düşük sistem gereksinimleri olan oyunlar.

PUBG ise sorunlu bir oyun. En iyi bilgisayarlarda bile sorun çıkarıyor.

Yani GTX 1060 6GB biraz fazla gelmez mi?

Aslında üçünde de gayet üst düzey performans alırsınız, belki PUBG'de biraz sıkıntı yaşarsınız. İşlemcinin yetersiz kalacağı yerler Witcher 3, GTA V gibi grafikleri çok daha iyi ve işlemciye yüklenen oyunlar, özellikle açık dünya oyunları. LoL ve CS:GO gibi grafik açısından daha basit oyunlarda tam performans alırsınız.

"GTX 1060 fazla olur mu?" sorusu biraz eksik gibi :) Belki 4K çözünürlükte en yüksek ayarlarda oyun oynanacak, bilemiyoruz. Aksi halde bile yüksek performans iyidir, fazla olsa da.

LoL ve CS:GO çok düşük sistem gereksinimleri olan oyunlar.

PUBG ise sorunlu bir oyun. En iyi bilgisayarlarda bile sorun çıkarıyor.

Yani GTX 1060 6GB biraz fazla gelmez mi?

Evet PUBG sıkıntılı bir oyun fakat, ultrada değilde ayarları özelleştirip medium, low seviyelerinde 70-80 fps alabilirsem bana yeterli.

Aslında üçünde de gayet üst düzey performans alırsınız, belki PUBG'de biraz sıkıntı yaşarsınız. İşlemcinin yetersiz kalacağı yerler Witcher 3, GTA V gibi grafikleri çok daha iyi ve işlemciye yüklenen oyunlar, özellikle açık dünya oyunları. LoL ve CS:GO gibi grafik açısından daha basit oyunlarda tam performans alırsınız.

"GTX 1060 fazla olur mu?" sorusu biraz eksik gibi :) Belki 4K çözünürlükte en yüksek ayarlarda oyun oynanacak, bilemiyoruz. Aksi halde bile yüksek performans iyidir, fazla olsa da.

Tek başıma oyun oynamayı seven bir insan değilim, GTA 5 gibi vs oyunları zaten konsolumda oynuyorum amacım sadece arkadaşlarımla bu tarz oyunları rahat oynayabilmek. Bu azda olsa bu darboğaz sistemime, anakart ekran kartı vs gibi şeylere zarar verir mi?

''Nerede bolluk orada ...'' derler :D
Şaka bir yana geçici olarak kullanmakta sıkıntı olacağını düşünmüyorum (y)

Ana temel bu üç oyundan oluştuğu için bende beni idare edeceğini düşünüyorum. En azından bir 1 sene kadar götürürse benim için iyi olur sonra zaten Ryzen 5 veya 7ye geçicem.

Fazla para vermek istemezseniz GTX 1060'ın 3GB VRAM'e sahip versiyonu size yetecektir.

Darboğaz sisteme zarar vermez.

Oyun testlerine bakarsak, PUBG için şöyle bir video buldum. Acemice çekilmiş ama size fikir verir diye düşünüyorum. G4560 ile test bulursanız +5 FPS ekleyin, genelde göreceğiniz durum o olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz sisteme zarar vermez.

Oyun testlerine bakarsak, PUBG için şöyle bir video buldum. Acemice çekilmiş ama size fikir verir diye düşünüyorum. G4560 ile test bulursanız +5 FPS ekleyin, genelde göreceğiniz durum o olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim için bu değerler başlangıç seviyesi için yeterli, Ryzen 5 veyahut Ryzen 7 gibi bir işlemciye geçtiğimde tahmini +kaç fps daha alırım acaba bir tahmininiz var mı ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı