GTX 1060 ile 4K monitör kullanılır mı?

Ferdi79

Decapat
Merhaba arkadaslar.

Yilbasi yaklasip gelirken kendime bir guzellik yapip 4K bir monitor almayi dusunuyorum. Arastirdim, butceme uygun bir monitor buldum. Asagida ismini ve modelini belirtiyorum.
  • Samsung U28E590D LED UHD 4K 1MS 60 Hz
Simdi ogrenmek istedigim konu su: Elimde i5 6400 islemci ve MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB grafik karti bulunmaktadir. Elimdeki bu donanimla bu monitoru kullanabilir miyim? Artilari veya eksileri ne olur? Konu hakkinda teknik bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX1060 ile 4K çözünürlükte oyun performansınız kötü olur, lakin kendisi 4K ekran kartı değil. Oyunları daha düşük çözünürlükte çalıştırmanız gerekir. Bu da, masaüstü çözünürlüğünüz ile oyunun çözünürlüğü aynı olmadığı için masaüstü ve oyun geçişlerinde gecikmeye sebep olacaktır.

Kullanılır tabi neden kullanılmasın. Oyunlarda elbette yüksek performans beklememek gerek. Ama monitör uzunca yıllar kullanılan bir bileşen, devamlı yükseltilmiyor. Almışken 4K bir monitör satın almak geleceğe dönük mantıklı bir karar olacaktır. İleride ekran kartınızı yükselttiğinizde monitörü de değiştirmek durumunda kalmazsınız.
Bu arada 4K monitörde oyunları 1440p'de de oynayabilirsiniz ben öyle yapıyorum genellikle. Netlikten çok bir şey kaybetmiş olmuyorsunuz yine cam gibi bir görüntü alıyorsunuz.

Sizin satın almayı düşündüğünüz monitörü kullanıyorum. TN panel olmasına karşın native 10 bit renk derinliğine yani 1 milyar renk desteğine sahip kaliteli bir TN paneli var, sıradan TN paneller gibi değil. Renk performansı başarılı, renkler canlı. Yanlardan görüş açıları gayet başarılı. Giriş gecikmesi gibi problemlerde yok zaten hızlı bir panele sahip. Piyasadaki en başarılı 4K fiyat/performans monitörlerinden biri.
Bu arada U28E590D UF olan modeli tercih etmekte yarar var zira FreeSync desteğine sahip.

Son düzenleme:
Oyun oynanmayacaksa alınabilir, 4K da akıcı oyun oynamak için RX 5700 ayarında bir ekran kartı almanı tavsiye ederim fiyat performans oranı çok yüksek bir karttır

Oyun oynuyorsanız kendinize bir güzellik daha yapmanız gerekir. O güzellik de şüphesiz ki sistem değişikliği olur. Düzenli oyun oynayan biriyseniz 4K monitör sizin için güzellik değil işkence olur.

Bana göre 4K almışken IPS alınmalı. 4K alan birisi görüntü kalitesine önem veriyordur. Attığın monitörün yeni versiyonunu al illa TN panel istiyorsan. Freesync desteği var. Ama benim şahsi önerim budur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı