GTX 1060 ile CS:GO'da düşük FPS sorunu

ahmet debelemez

Hectopat
Katılım
4 Mart 2016
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
  • FX 6100
  • 16 GB RAM
  • GTX 1060 kullanıyorum. Fakat önceki ekran kartımda (R7 240) aldığım FPS'leri alıyorum. (70-150 ki bu GTX 1060'ta 30 FPS'lere kadar düşüyor.)
  • GTX1060'ta 30 FPS almak üzüyor insanı sebebi nedir sizce ?

Keza bu sistemle GTA 5'te ultra ayarlarda 45-60 FPS alıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1- tartışmaya gerek yok. Ben bilgisayar bölümü teknik servis okuyorum. Piyasayı falan biliyorum işlemciyi de bodoslama alıp anakartı sonraya bırakmam.
Bir de çözünürlük 2560x1080 daha da mı arttırayım ?

5k çözünürlüğe çıkardım nafile değişiklik yok. İşlemci darboğaz ediyor sistemi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci, anakart ve RAM 3'lüsünü değiştirmeniz gerekli ve bu biraz maliyetli bence uygun durum oluşana kadar elinizdeki sistemle idare edin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü Oyun içi görüntü ayarlarına gel. Orada Coklu CPU kullanımını devre dışı bırak !
Ayarlardan geliştirici konsolu aç fps_max 300 developer 1 komutlarını gir.
Sorun çozulmezse Nvidia expren... adında oyunları sisteme göre optimize eden bir yazılım mevcut. Onu devre dışı bırak ve nVidia denetim masasından 3D goruntu ayarları sekmesine gelip 3'lu ara bekleme kapalı komutunu işaretle. Uygula de eger onboard ekran kartın aktifse program ayarlarından cCS:GO'yu seç ve "bu program için tercih edilen grafik işlemci" kısımından 1060'ı seç sorun düzelecektir.

Sadece ekran kartını yukselttiysen PSU ve işlemci de yetersiz kalıyor olabilir. Kullanım halinde işlemci sıcaklıgını ve işlemci modelini bize söylemen daha iyi yorum yapmamıza yardımcı olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartıyla beraber PSU'yu 750 watt modüler 80 Silver Xigmatek'in PSU'suna yükselttim.
Yüksek sistem isteyen oyunlarda bkz:GTA 5, Doom 3 gibi oyunlarda min 50 FPS alırken CS:GO'da 30 FSP almak şaşırtıyor. Büyük ihtimal eski oyun olduğu için işlemciye yükleniyor. CS:GO'ya girdiğimde işlemci 200 dereceleri görüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
6100 çarpan kilidi açık bir işlemci. Eğer soğutucuna güveniyorsan O.C yapmayı dene.. 4.5 GHz'lara kadar O.C yapanları görmüştüm. Eğer O.C yaparsan muhtemelen FPS sorununa çözüm olacaktır diye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı