GTX 1060 ısınma sorunu

khizriev

Hectopat
Daha fazla  
Bir hafta önce bilgisayar toplamıştım. Ekran kartım boştayken, masaüstündeyken bile çok ısınıyor. Oyundayken daha çok ısınıyor.

• İşlemci: AMD RYZEN 5 1600
  • Ekran Kartı: DUAL-GTX 1060-O3G 192 Bit 1569 MHz
  • Anakart: PRIME B350M-K
  • RAM: 8GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Basic Home

MSI Afterburner'da veya ASUS GPU TWEAK 2'de fan hızını otomatiğe aldığımda ısı bilgisayar boştayken GPU 50-55 arası geziniyor. Oyuna girdiğimde ise GPU 70-75'lerde dolaşıyor. FPS takılmaları oluyor, oyunlarda 100'den 40'a falan düşüp tekrar artıyor. Sizce yazılımsal bir sorun mu, yoksa donanımsal mı? Ekran kartında mı sıkıntı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir hafta önce bilgisayar toplamıştım. Ekran kartım boştayken, masaüstündeyken bile çok ısınıyor. Oyundayken daha çok ısınıyor.

• İşlemci: AMD RYZEN 5 1600
  • Ekran Kartı: DUAL-GTX 1060-O3G 192 Bit 1569 MHz
  • Anakart: PRIME B350M-K
  • RAM: 8GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Basic Home

MSI Afterburner'da veya ASUS GPU TWEAK 2'de fan hızını otomatiğe aldığımda ısı bilgisayar boştayken GPU 50-55 arası geziniyor. Oyuna girdiğimde ise GPU 70-75'lerde dolaşıyor. FPS takılmaları oluyor, oyunlarda 100'den 40'a falan düşüp tekrar artıyor. Sizce yazılımsal bir sorun mu, yoksa donanımsal mı? Ekran kartında mı sıkıntı var?

Ekran kartınızın ısısı normal, FPS düşüşleri yazılımsal olabilir. Ekran kartı yazılımını güncellemeyi deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım güncel, arkadaşım bir konu açmıştı daha önce benim adıma FPS düşüşü hakkında.

UPLOAD.EE - Report__1_.htm - Download

Bu AIDA64 raporlarım. GPU'nun artması FPS düşüşleriyle beraber beni tedirgin etti. FPS düşüşlerinin sebebi ne olabilir? Çok can sıkıcı bir şey, 150 FPS'den 40'a düşüyor. Arada bir donma oluyor.

MSI AFTERBURNER'da gözüken değerlerim. Bilgisayar boştayken gözüken değerler.

UPLOAD.EE - 1.png - Download

https://www.upload.ee/image/8196593/0.png

GPU kullanımının düşük olduğunu fark ettim Afterburner açık haldeyken oyunu çalıştırınca. Sadece L.A. Noire'de değil, Dying Light'ta da geçerli oluyor bu düşük GPU kullanımı. Kaç haftadır sadece bilgisayarın sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştım. Nasıl düzeltebilirim bu düşük GPU kullanımını? Nvidia ayarlarında vsync kapalı.

BIOS güncellemeniz var. Chipset sürücülerini Güncelleyin.
PRIME B350M-K BIOS & Firmware | Anakart | ASUS Türkiye
Chipset

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazı oyunlarda Doku kalitesini Orta ayarlarda kullan. Yeni nesil oyunlarda Orta ayar üstü dokular 2 GB üzerinde bellek kullanıyor.

Şu anda HD TUNE testini başlattım, @26318 BIOS'u güncellemiştim dün. Sorunum GPU kullanımında %80-90 olması gerekirken neden %12? FPS'im bu nedenden dolayı düşüyor olsa gerek. Bunu nasıl arttırabilirim?

https://www.upload.ee/image/8196593/0.png

L.A. Noire konsol portu bir oyundur. Konsol portu oyunların bilgisayarda çalışırken özel bir optimizasyon yapılması gerekiyor. Grafikleri düşük olsa bile optimizasyon olmayınca sıkıntılar çıkarabiliyor. Bu oyunu yapan firmanın maddi sıkıntıları olduğu zamandaydı. O kadar optimizasyona uğraşmadıklarından 30 FPS sabitleyip oyunu Bilgisayar platformuna aktardılar.
[Çözüm] L.A Noire 30 FPS Sorunu

L.A. Noire konsol portu bir oyundur. Konsol portu oyunların bilgisayarda çalışırken özel bir optimizasyon yapılması gerekiyor. Grafikleri düşük olsa bile optimizasyon olmayınca sıkıntılar çıkarabiliyor. Bu oyunu yapan firmanın maddi sıkıntıları olduğu zamandaydı. O kadar optimizasyona uğraşmadıklarından 30 FPS sabitleyip oyunu Bilgisayar platformuna aktardılar.
[Çözüm] L.A Noire 30 FPS Sorunu

Dying Light içinde aynı şey geçerli, onda da GPU kullanımı sorununu yaşıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı