İşletim sistemi
Windows 11

DUM_EKA

Hectopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1xylBKV_YKXfFBX0RTaJs1NaHU8hCJXvb/view?usp=sharing
RAM
Corsair 2x8 16 GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Kioxia g2 ve eski bir hardisk
Ekran kartı
GTX 1060
Anakart
ASrock B450M HDV r4.0
İşlemci
Ryzen 5 3600
Oyuna girince bu hatayı aldım ama herhangi bir minidump dosyası oluşmuyor çünkü 100 olmadan kapanıyor. Ben de NotMyFault kullanarak çökerttim ve bu minidump dosyasını birisi inceleyebilirse mutlu olurum. Bir de mavi ekran vermeden önce bilgisayar donuyor ve donmadan kısa bir süre önce de M.2 SSD kullanımı 100% oluyor. Oyuna girdikten kısa bir süre sonra gerçekleşiyor bu hata aslında 2 tane daha mavi ekran aldım ama onların da minidump dosyası yok. NotMyFault ile oluşturamadım, onlar CRITICAL_PROCESS_DIED ve KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Oyunlarınızı harddiske mi kurdunuz? KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatası almanız ve döküm oluşmaması nedeniyle harddiskten şüpheleniyorum.
HD Tune 5.75 indirerek "Quick Scan" tiki kapalı şekilde öncelikle harddisk olmak üzere sisteme bağlanan hariciler de dahil tüm disklere "Error Scan" uygulayınız.

Test sonuçlarını ve Health menülerini de paylaşınız.

Merhaba.

Oyunlarınızı hard diske mi kurdunuz? KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatası almanız ve döküm oluşmaması nedeniyle hard diskten şüpheleniyorum.
HD tune 5.75 indirerek "quick scan" tiki kapalı şekilde öncelikle hard disk olmak üzere sisteme bağlanan hariciler de dahil tüm disklere "error scan" uygulayınız.

Test sonuçlarını ve health menülerini de paylaşınız.

Fark etmiyor hard disk veya SSD olması fark etmiyor yine de oluşmuyor aslında sorunu çözmüştüm eski SSD de bir sorun vardı lakin yeni SSD'ye geçtikten birkaç hafta sonra yeniden başladı bilgisayarcıya götürmüştüm test yaptı izledim hatta yeni taktığı SSD de bir sorun çıkmıyordu eskisinde çıkıyordu ama şimdi neden yeniden başladı onu anlayamadım UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION neden kaynaknıyor anlamadım şimd az önce SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION verdi.
Crtical process died vardı onu anlamadım ama bir süredi yok şimdi LoL oynarken gün içinde 3 kere kernel data yedim chipsetleri güncelledim internet drivernınıda güncelledim ama hala devam ediyor ve minidumpta oluşmamaya devam ediyor.

Son düzenleme:
Boşta ve yükte ısı değerlerini yolla.
XMP vs. açık ise kapat ve RAM-CPU değerlerini defaults hale çek.

Bunları yükle.

Nvidia ekran kartını bu şekilde sil ve güncel sürümü indir yükle.
OCCT ile 40 dakika 3D ve VRAM testleri yapıp sonuçları at.
Bu testleri'de yap ve sonuçları istediğim şekilde yolla.
Ama yüksek ihtimal anakartta sorun var gibi bilgin olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı