GTX 1060 LoL Düşük FPS

Avvieess

Hectopat
Katılım
31 Mayıs 2017
Mesajlar
64
Çözümler
1
League of Legends'ta 15-50 FPS arasında oynuyorum format atmadan önce de gözle görülür bir FPS düşüşü vardı ama 60 ın üstünde olduğu için takmıyordum. Fakat format attıktan sonra LOL'de 15-50 FPS kısacası her oyunda düşük FPS almaya başladım. Ayrıca the forest ile attığım fotoda formattan sonraki ilk testimdi. Sanırım bayağı fazla bir şekilde darboğaz oluyor. Formattan önce yeterince besleyemese bile bu işlemci 1060'ı besliyordu ve sorun yaşattırmıyordu. Fakat format attıktan sonra artık her oyun oynanılamaz hale geldi. Bunun darboğaz olduğundan emin olmak için soruyorum ve formattan sonra bilgisayar kapanmaya başladı. İşlemcinin ısısın çok yüksek olduğunu fark ettim bundan mı kaynaklıdır? Format neyi etkileyebilir de bu kadar büyük farklar oluşur? Driver falan her şeyi eksiksiz yükledim fakat durum bu.
 

Dosya Ekleri

  • 1568497192566.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 89
  • 1568497195767.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 85
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal Macun yeniletin ısı değerlerini kontrol edin.
MSI Afterburner programı ile bize oyun içi fotoğraf atarsanız yazarız.
FX 8150 Var iken tabi ki de GTX 1060 almak mantıklı değil.
Bir Ryzen 5 1600X işini görecekti.
 
Yüzde 50 işlemci darboğazı var. Performans yarı yarıya azalıyor. Darboğazın bu kadar fazla olmasında ısının da biraz etkisi var ama en iyi çözüm işlemci değiştirmek.
 
Yüzde 50 işlemci darboğazı var. Performans yarı yarıya azalıyor.
Bilgisayarı ilk topladığımda da böyle durumdaydı. Aniden düzeldi. 2 yıl kullandım format atma gereği duydum ve bu sorun geri geldi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklığın çok fazla bu performansı etkiliyor olabilir. Termal macun yenilemesi yapın kaliteli bir macun ile.
 
Termal macun zaten süreceğim. Sorunun ısı olmadığından yüzde yüz eminim artık. İşlemcinin yanlış seçim olduğunu söylemek için çok geç 2 yıldır kullanıyorum. İlk 2 hafta kullanımda da böyle bir sorun vardı, sorunsuz 2 yıl kullanıyordum ve oyun fotoğrafı olarak The Forest var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 80 derece çok fazla. İşlemci ısındığında frekanslarını düşürüp performansı azaltıyor. Büyük ihtimallede sorun bundan kaynaklı.
 
İşlemci sıcaklığın çok fazla bu performansı etkiliyor olabilir. Termal macun yenilemesi yapın kaliteli bir macun ile.
Dostum 80 derece çok fazla. İşlemci ısındığında frekanslarını düşürüp performansı azaltıyor. Büyük ihtimallede sorun bundan kaynaklı.
2 Sene bu sıcaklıkta kullandım formattan sonra çıkıyor bu olay.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun cevabını bilmiyorum ama 60 FPS ile 300 FPS arasında çok büyük bir fark var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…